Már ki is nézte a következő edzőjét a Barcelona

Horizontal
River Plate's coach Marcelo Gallardo (L) celebrates with player Milton Casco after defeating Boca Juniors 2-0 in the all-Argentine Copa Libertadores semi-final first leg football match at the Monumental stadium in Buenos Aires, on October 1, 2019. (Photo by Alejandro PAGNI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Sport című spanyol lap információi szerint a River Plate-tel remeklő argentin szakember, Marcelo Gallardo lehet Ernesto Valverde utódja.

A szezont a vártnál gyengébben kezdő katalán sztárcsapat kész kivásárolni az argentint a 2021-ig szóló szerződéséből, ha a csapat teljesítménye nem mutat rövid időn belül javulást. Argentin lapok szerint azonban két francia klub, az AS Monaco és a Paris Saint-Germain is ugrásra készen áll, ők ráadásul annyiból helyzeti előnyben vannak, hogy a korábbi 44-szeres argentin válogatott játékosként mindkét csapat mezét viselte.

Marcelo Gallardo lesz az FC Barcelona következő edzője? Forrás: AFP/Alejandro Pagni

Az argentin TNT Sport Primera Tapa című műsorában az is elhangzott, hogy Gallardo már tárgyalásokat folytatott a Barca képviselőivel, de türelmüket kérte legalább addig, ameddig a River Plate versenyben van az Argentin Kupában, illetve a Libertadores Kupában. A Barcelona ugyanakkor kategórikusan cáfolta, hogy megkereste volna a szakembert.

Gallardo 1993-ban a Riverben kezdte profi karrierjét, onnan igazolt 1999-ben Monacóba, majd 2003-06 között újra Riverben focizott, hogy a következő idényt már a PSG-ben töltse. Ezt követően még focizott egy-egy szezont a DC Unitedben, újra a Riverben, végül az uruguayi Nacionalban fejezte be játékoskarrierjét 2011-ben.

Még ugyanabban az évben a nagy múltú klub edzője lett, és bajnoki címet ünnepelhetett a csapattal. A következő évben ugyan hazatért, de csak 2014-ben ült le a River kispadjára, azóta viszont sikert sikerre halmoz: kétszeres Libertadores Kupa-győztes (2015, 2018), háromszoros Recopa-győztes (2015, 2016, 2019) kétszeres argentin kupagyőztes (2016, 2017), egyszeres szuperkupagyőztes (2017).

A Sport ugyanakkor megjegyzi, hogy a Barca legutóbbi argentin szakvezetője, Gerardo Martino nem igazán vált be: egyetlen szezont töltött a kispadon, és a 2013-14-es idényben a katalánoknak be kellett érniük egy soványka Spanyol Szuperkupa-győzelemmel.