A 2022-es vb-döntő után egy héttel karácsonyi meccset játszanak Angliában

Khalifa International Stadium, Vb-2022, Katar
A Kalifa Nemzetközi Stadionban rendezik a bronzmérkőzést
Vágólapra másolva!
A SkySports értesülése szerint előfordulhat, hogy a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság előtt kilenc nappal még meccseket fognak rendezni az angol Premier League-ben.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke tavaly nyáron, Oroszországban jelentette be, hogy a 2022-es tornát november 21-e és december 18-a között rendezik majd. Az indoklás világos, nem lehet nyáron, 40-45 fokban focimeccseket rendezni, még akkor sem, ha azokat légkondicionált stadionokban tartanák.

A SkySports információi szerint a Premier League-ben és a Championshipben (angol másodosztály) november 12-én rendeznék az utolsó fordulót a világbajnokság előtt.

Így néz ki a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság első stadionja Forrás: AFP/Karim Jaafar

A döntőt december 18-án, Dohában rendezik, ez után az Angliában futballozó játékosok visszatérhetnének az ünnepekre, és nyolc nappal a vb-döntő után már pályára léphetnének a hagyományos, karácsony másnapján esedékes Boxin Day-en.

Az előzetes terveket elküldték a Premier League klubjainak, a részvényesek november 14-én ülnek tárgyalóasztalhoz, hogy döntést hozzanak.

Egyelőre annyi biztos, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendesen kihat majd a nemzetközi futballnaptárra.

Szétveri a nemzetközi futballnaptárt a 2022-es focivébé

Egyelőre annyi biztos, hogy a 2022-es labdarúgó-világbajnokság Katarban lesz. A nemzetközi szövetség, a FIFA elnöke, Gianni Infantino a 2018-as világbajnokságon azt is bejelentette, hogy a vb-k történetében először nem nyári, hanem európai szemmel nézve téli tornát rendeznek majd 2022-ben.