A holland csapat szurkolói kidobták a stadionból a klub tulajdonosát - videó

Roda JC
Vágólapra másolva!
Saját szurkolói dobták ki a Roda JC stadionjából a klub tulajdonosát, Mauricio de La Vegát.

Szürreális jelenet játszódott le a Roda JC–De Graafschap (1-1) holland másodosztályú bajnoki mérkőzés előtt: a hazai ultrák nem engedték be a kerkradei stadionba a Roda tulajdonosát, Mauricio García de La Vegát, sőt egyenesen kidobták a létesítményből, ami ellen a klub biztonsági szolgálata semmit nem tett.

A szurkolók azért haragszanak a mexikói tulajdonosra, mert a játékosok már huzamosabb ideje nem kapnak fizetést. A komolyabb attrocitást végül a rendőrök közbelépése akadályozta meg, már a stadionon kívül.

A tulajdonos elleni tiltakozásul az első félidőben üres maradt a stadion főlelátója, a szurkolók távolmaradásukkal tüntettek.

Az egykor több magyar focistát – Torma Gábor, Bodor Boldizsár, Bodnár László, Németh Krisztián, Kádár Tamás – is foglalkoztató kerkradei klub nem éppen a legfényesebb napjait éli. 2014 után 2018-ban története során másodszor is kiesett az élvonalból, a tulajdonosok pedig csak jönnek-mennek – olykor egyenesen a börtönbe, mint a svájci-orosz üzletember, Alekszej Korotajev.