A Ludogorec megverte a CSZKA-t a csoport másik meccsén - videó

Horizontal
Slovan’s Hungarian midfielder David Holman (L) vies for the ball with Besiktas’ Brazilian defender Douglas during the UEFA Europa League Group K football match SK Slovan Bratislava v Besiktas Istanbul in Bratislava, Slovakia on September 19, 2019. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga 2019-2020-as szezonjának első játéknapjának esti mérkőzésein több érdekes eredmény is született a Fradi bravúros barcelonai döntetlenjén kívül. A Holman Dáviddal felálló Slovan Bratislava a magyar válogatott középpályásnak és Loris Kariusnak is köszönhetően 4-2-re nyert a Besiktas ellen, a Manchester United alig bírt az Asztanával, a Mönchengladbachot otthon ütötte ki egy osztrák csapat, a Ludogorec pedig a CSZKA-t a Fradi csoportjában.

A Slovan Bratislava együttesében kezdőként lépett pályára Holman Dávid a Besiktas elleni hazai találkozón. A pozsonyi csapat szerzett vezetést, köszönhetően a potyakirály Loris Karius újabb elképesztő mutatványának.

Ezután fordítottak a törökök, de tudott egyenlíteni a Slovan, méghozzá Holman labdaszerzésének és remek gólpasszának köszönhetően, majd a hosszabbításban két gólt szerezve 4-2-re nyert a hazai együttes. Holman Dávid végigjátszotta a mérkőzést.

Az Asztana 72 percig őrizte a gólnélküli döntetlent az Old Traffordon, de ekkor a 17 éves Mason Greenwood egy remek találattal megtörte a jeget a Manchester Unitednek, és ez bizonyult a győztes gólnak is. Nem mellesleg ő lett az első 2000-es években született játékos, aki eredményes volt a Vörös Ördögök mezében.

Az esti meccsek egyik nagy szenzációja az osztrák Wolfsberger 0-4-es sikere a Mönchengladbach otthonában.Az AS Roma a 42. percben egy öngóllal szerzett vezetést hazai pályán a Basaksehir ellen, a második félidőben pedig hozzátett még hármatt, így magabiztosan győzött. A Wolverhamptonnak nem ment jól a bemutatkozás az Európa-ligában, miután otthon 1-0-ra kikaptak a Bragától. A Fradi csoportjának másik mérkőzésén a Ludogorec nagy meglepetésre 5-1-re kiütötte a vendég CSZKA Moszkvát.

Eredmények:

G csoport:
Glasgow Rangers (skót)-Feyenoord (holland) 1-0 (1-0)
FC Porto (portugál)-Young Boys (svájci) 2-1 (2-1)

H csoport:
Ludogorec (bolgár)-CSZKA Moszkva (orosz) 5-1 (0-1)
Espanyol (spanyol)-FERENCVÁROS 1-1 (0-1)

I csoport:
VfL Wolfsburg (német)-Olekszandrija (ukrán) 3-1 (2-0)
Gent (belga)-St. Etienne (francia) 3-2 (2-1)

J csoport:
Borussia Mönchengladbach (német)-Wolfsberg (osztrák) 0-4 (0-3)
AS Roma (olasz)-Basaksehir (török) 4-0 (1-0)

K csoport:
Wolverhampton Wanderers (angol)-Braga (portugál) 0-1 (0-0)
Slovan Bratislava (szlovák)-Besiktas (török) 4-2 (1-2)

L csoport:
Manchester United (angol)-Asztana (kazah) 1-0 (0-0)
Partizan Beograd (szerb)-AZ Alkmaar (holland) 2-2 (1-1)