A harmadik holland legenda is bejelentette visszavonulását

665619587 fbl Horizontal
Netherlands' Wesley Sneijder celebrates a goal during the 2018 FIFA World Cup European zone group A qualifying football match between the Netherlands and Luxembourg in Rotterdam on June 9, 2017. (Photo by Jerry Lampen / AFP)
Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását Wesley Sneijder. A 35 éves holland futballista, aki a válogatottal vilábajnoki ezüst- és bronzérmet is szerzett legutóbb a katari al-Gharafa játékosa volt.

A hírről több más médium mellett a NOS.nl című holland lap számolt be, miután kiderült, hogy az utrechti születésű futballista a helyi klub igazgatój lesz, és egy sky boxot is bérelt az FC Utrecht stadionjában.

"Szeretem ezt a várost, és most, hogy felhagyok a profi futballal szeretnék egy helyet, ahol kellemes környezetben nosztalgiázhatok" – mondta a klub tévéjének adott nyilatkozatban.

Sneijder az Ajaxban kezdte karrierjét, ahol 2003. február 2-án mutatkozott be tétmérkőzésen a Willem II elleni 6-0-s siker alkalmával.

2007 augusztusában a Real Madrid 27 millió euróért vette meg, amivel akkor minden idők második legdrágább holland focistája lett. Két szezont töltött a spanyol fővárosban, ahol az első idény végén bajnok lett a csapattal, a következő szezonra viszont egy súlyos sérülés rányomta bélyegét, és 2009 nyarán Milánóba igazolt, ahol José Moruinho Interjének lett a játékmestere.

A kék-feketék nem kis meglepetésre triplázni tudtak a szezon végén, első olasz csapatként nyerve meg ugyanabban az idényben a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját. Innen a török Galatasarayhoz vezetett az útja, ahol két bajnoki cím mellett három-három török kupát és szuperkupát nyert, majd utolsó idényét az egykor Németh Krisztiánt is foglalkoztató katari al-Gharafánál töltötte.

Arjen és Robin után Wesley-t sem látjuk többé a focipályán:

A holland válogatottal 2004-ben Eb-bronzérmes lett, majd 2010-ben vb-ezüstérmes, négy év múlva pedig bronzérmes lett. A dél-afrikai tornán öt góljával holtversenyben a vb legeredményesebb játékosa lett és bekerült a világbajnokság álomcsapatába is.

134 válogatottsága holland rekordot jelent, ezeken a mérkőzéseken 31 gólt szerzett.