Vágólapra másolva!
Nagy Ádám, a magyar válogatott középpályása Angliába szerződött. A Bolognában gyakorlatilag teljesen parkolópályára került, pedig nagy reményekkel érkezett a Serie A-ba a 2016-os Európa-bajnokság után. Nagy most az angol másodosztályban, a Bristol Citynél építené újra a pályafutását. Abban a bajnokságban, amelyet a világ egyik legkeményebb pontvadászatának tartanak.

Azt talán már most kijelenthetjük, hogy Nagy Ádámnak akkor van esélye a Premier League-ben szerepelni, ha egy csapat felfigyel rá, ezzel a kerettel minden bizonnyal nem a feljutásért fog küzdeni Lee Johnson csapata.

Nagy Ádámnak nem lesz bérelt helye a csapatban Forrás: bcfc.co.uk

A Bristolt 1894-ben alapították és az első években élte a csapat a fénykorát. 1907-ben második lett a csapat az angol élvonalban, két évvel később pedig az FA-kupában játszhatott döntőt. A csapat 1980 óta nem szerepelt az élvonalban, 1984-ben pedig már a negyedosztályban találta magát. A Bristol azóta folyamatosan a harmad- és a másodosztály között ingázott, 2015 óta viszont folyamatosan tagja a Championship mezőnyének.

Az előző idényben nyolcadik lett a csapat, a Guardian szerint az sem kizárt, hogy a Bristol az első hatig eljut, ami rájátszást ér a feljutásért.

Lee Johnson, a csapat menedzsere 2006 és 2012 között volt a Bristol játékosa, három éve pedig edzőként dolgozik a városban.

A Championship a világ egyik legkeményebb bajnoksága, 24 csapattal, 46 meccsel, és ehhez jönnek még a kupatalálkozók, Nagy Ádám esetében majd a válogatott meccsek, unatkozni biztosan nem fog, feltéve, ha sikerül beverekednie magát a csapatba. De legyünk optimisták, miért ne sikerülne?

Nagy Ádám az első interjúját magabiztosan, angol nyelven adta, ezzel tehát biztosan nem lesz gondja. Ránézésre nem Nagy a legkisportoltabb focista, de már sokszor bizonyította, nem minden az izomtömeg, de ha valahol, akkor Angliában biztos odafigyelnek majd, hogy tegyenek még rá pár kiló izmot.

Nagy Ádám: Nem érzem visszalépésnek a Bristol Cityt

Játszani és fejlődni akar a Bristol Cityben Nagy Ádám, aki már szombaton pályára léphet új klubjában. A 33-szoros válogatott középpályás, Nagy Ádám, aki 2016-ban a Ferencvárosból szerződött Bolognába, csütörtökön az angol másodosztályú csapathoz szerződött. „Már túl is vagyok az első edzésen - mondta a Nemzeti Sportnak csütörtök kora délután.

Nagy a szokásos udvariaskodásokon túl elmondta, futómennyiségével tudott eddig kiemelkedni a csapataiban, amire ezúttal is szüksége lesz. Elmondása szerint ő lehet majd a kapocs a védelem és a támadók között, és készen áll a játékra, akár már hétvégén, a Birmingham City ellen.

A Bristol két alapemberét veszítette el a védelemből, de Nagy számára is bíztató lehet, hogy Lloyd Kelly és Adam Webster is a Premier League-be került. Előbbi a Bournemouth-hoz, utóbbi klubrekordért, 20 millió fontért a Brightonba.

Az érkezési oldalon van három korábbi Chelsea-játékos, a cseh védő, Tomas Kalas, aki már az előző idényben is kölcsönben Bristolban volt, valamint Jay Dasilva és Kasey Palmer érkezett még. Nagyért 2,5 millió eurót adott a Bristol, de érkezett a középpályára a Monaco 18 éves utánpótlás-válogatottja, Han-Noah Massengo is, aki nem volt keretben az első bajnokin, de azóta sikerült kölcsönvenni a Stoke City csatárát, Benik Afobét is. A teljes keret egyébként most nagyjából 60 millió eurót ér, ebből Afobe visz el nyolcat.

2,5 millió eurót fizettek Nagy Ádámért Forrás: bcfc.co.uk

A Leeds ellen már le is játszotta első bajnokiját a Bristol, 3-1-es vereség lett a vége, nem is csoda tehát, hogy Johnson még hozott pár játékost. Nagy Ádám posztján Marlon Pack és Josh Brownhill szerepelt, ketten együtt egy meccsről hiányoztak az előző idényben, meglátjuk, ezúttal elfér-e helyettük vagy inkább mellettük a magyar válogatott középpályása.

A Leeds elleni bajnoki után egyébként

Johnsonnak emailt kellett írnia a többi csapat vezetőjének, hogy tőlük senki ne számítson arra, hogy sérülés miatt kirúgják majd a labdát, erre csak fejsérülések esetén lesz példa.

A Leeds ellen ebből volt egy kis perpatvar, Johnson pedig jobbnak látta már az elején tisztázni a dolgokat.

Ilyen csapat a Bristol City.