Szigorúan lecsapott a rasszista szurkolókra az UEFA

Horizontal TRAFFIC SIGN UEFA ILLUSTRATION
A sign indicating the UEFA building is seen next to the European football governing body headquarters on April 6, 2016 in Nyon. - Swiss police on April 6, 2016 searched UEFA headquarters as part of a "criminal mismanagement" probe into a Champions League television rights deal signed by FIFA's new president Gianni Infantino. The existence of the deal, signed when Infantino was UEFA's legal chief, was revealed this week in the Panama Papers leaks. But the Swiss Office of the Attorney General (OAG) implied that it had suspicions before the leaks came out. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt megbüntette a Partizan Beograd és a Lokomotiv Plovdiv együttesét.

A szerb és a bolgár klub is hazai pályán játszotta az Európa-liga selejtező 3. fordulójának első mérkőzését múlt csütörtökön, és a hazai drukkerek mindkét helyszínen sportszerűtlenül viselkedtek.

A Partizan Beogradnak soron következő két hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kell megrendeznie, míg a Lokomotiv Plovdivnak a következő hazai kupatalálkozón szektorokat kell bezárnia, és a stadionban el kell helyeznie az UEFA rasszizmust ellenző reklámtábláját.

A Partizan Beograd a török Malatyasport győzte le 3-1-re, míg a Lokomotiv Plovdiv a francia Racing Strasbourgtól kapott ki 1-0-ra. A visszavágókat csütörtökön rendezik.