17-0: Ekkora mészárlást rendezett a négy topliga hetedik helyezettje

FC Vaduz - Eintracht Frankfurt Sports soccer Europe League QUALIFICATION Eintracht Frankfurt Vaduz Peter Fischer
08 August 2019, Liechtenstein, Vaduz: Soccer: Europa League - Qualification, FC Vaduz - Eintracht Frankfurt, 3rd round, first leg in Rheinpark Stadium: Peter Fischer, President of Eintracht Frankfurt applauds Eintracht fans before the start of the match. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa
Vágólapra másolva!
Amióta az UEFA a négy topliga hetedik helyezettjeit az Európa-liga-selejtező második fordulójától kezdve versenyezteti, sok kérdést nem hagynak ezek a csapatok az ellenfeleknek. Ezen a héten a négy érintett csapat összesen 17 gólt rúgott ellenfeleinek úgy, hogy egyet sem kapott.
  • 5-0: Ennyire nyert az Eintracht Frankfurt Vadúzban.
  • 5-0: Ennyire verte meg hazai pályán a Torino a belorusz Shakhtyor csapatát.
  • 4-0: A Wolverhampton együttese négyet hintett az örmény Pjunik Jereván otthonában.
  • 3-0: Az Espanyol a svájci Luzernt intézte el idegenben simán.

Ez az eredménysor adta ki a 17-0-s összesített eredményt.
Ha ehhez hozzáadjuk, hogy a francia bajnokság hetedik helyezettje, a Strasbourg is 1-0-ra nyert a bolgár Lokomotiv Plovidv ellen,

18-0-ra változik az eredmény.

Egy fordulóval korábban, a második selejtezőkörben a Torino 7-1-gyel lépett át a Debrecenen, a Frankfurt 4-2-vel az észt Florán, a Wolves 6-1-el az északír Crusadersen, míg az Espanyol 7-1-gyel az izlandi Stjarnanon.

Ez összesen 26-5-ös gólkülönbség.

A kérdés már csak az, mennyire hiányoznak ezeknek a csapatoknak a remek nyári kupaselejtezők. Merthogy az ellenfeleiknek nem hiányzik, abban biztosak lehetünk.