Vágólapra másolva!
Az Üllői 129. értesülése szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az osztrák Manuel Schüttengrubert jelölte ki játékvezetőnek a Suduva–Ferencváros Európa-liga-párharc első mérkőzésére. A 36 éves bíróról jó emlékei lehetnek a magyar fociszurkolóknak, ugyanis az előző szezonban ő vezette a Vidi-Ludogorec Bajnokok Ligája-párharc visszavágóját, amelyet 1-0-ra megnyertek a székesfehérváriak.

A 36 esztendős Manuel Schüttengruber hazájában végigjárta a szamárlétrát, a regionális ligáktól kezdve küzdötte fel magát a legmagasabb osztályig, az osztrák Bundesligában is már száznál több meccsen működött közre vezetőbíróként. Az elmúlt szezonban a Red Bull Salzburg és a Rapid Wien által játszott osztrák kupa döntőjét is rábízták.

Az osztrák Manuel Schüttengruber a tavaly MOL Vidi FC-Ludogorec BL-selejtezőn Fotó: Mudra László - Origo

Manuel Schüttengruber játékvezető 2014 óta FIFA-kerettag. Eddig egyetlen alkalommal vezetett magyar csapatnak, tavaly nyáron a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a MOL Vidi 1-0-ra nyert a bolgár Ludogorec ellen, aminek köszönhetően továbblépett a következő körbe.

A találkozó után a bolgár sajtó nem kímélte az osztrák játékvezetőt, aki a Pancho Arénában rendezett meccs 40. percében kiállította a Ludogorec holland csatárát, Virgil Misidjant.

Az osztrák Schüttengruber előszeretettel osztogatja a lapokat: 386 mérkőzésen 1603 sárgát és 119 pirosat osztott ki.

A Ferencváros-Suduva Európa-liga playoff-párharc első meccsét csütörtök este hét órától rendezik a litvániai Marijampolėban.