Vágólapra másolva!
A Ferencváros csütörtök este a litván Suduva ellen lép pályára az Európa-liga playoffjában. A párharc győztese mindenképp szerepel majd ősszel a második számú európai kupa csoportkörében, így hatalmas a tétje a holnapi meccsnek.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Marijampoléból.

Szerda este a Fradi ukrán trénere, Szergej Rebrov, és a csapat játékosa, Lasha Dvali tartott sajtótájékoztatót a meccs helyszínén, Marijampoléban.

„Ez a selejtezők utolsó szakasza, mindenki tudja, mennyire fontos ez a párharc. Úgy érzem, a csapat mentálisan készen áll, a legjobbat fogják nyújtani a játékosaim. Az ellenfelünk sok meccsét végignéztem, tudjuk, mire készülhetünk, de elsősorban magunkra kell koncentrálnunk. Az ellenfél általában nagyon védekező felfogásban szerepel, de vannak gyors játékosaink, és pontrúgásokkal is tudunk zavart okozni" – mondta Rebrov, aki azt is hozzátette, nem foglalkozik azzal, mennyire régen nem szerepelt európai csoportkörben a Ferencváros.

„Ez elsősorban a szurkolóknak fontos. Én a munkámra koncentrálok, nem arra, hány éve nem voltunk csoportkörben. Most csak erre a meccsre koncentrálok. Ami az esélyeket illeti, csak annyit mondhatok, hogy ötven-ötven. Ha valaki esélyesebbnek gondolja magát, az könnyen bajba kerülhet, mi pedig tiszteljük az ellenfelünket."

Szergej Rebrov és Lasha Dvali Forrás: Origo

A csapat a sérült csatár, Nyikolaj Szihnyevics nélkül érkezett Litvániába, róla Rebrov elmondta, még indulás előtt is próbálgatta a sérült lábát, de biztosan nem léphetett volna pályára, még pár nap kell a teljes felépüléséhez.

Szergej Rebrovtól megkérdeztük azt is, mennyire volt nehéz felállni a Dinamo Zagreb elleni 0-4-es meccset követően.

„Két különböző csapat a Suduva és a Dinamo, mindkettőnek mások az erényei. Természetesen senki nem szeret 4-0-ra kikapni. Abban bízom, hogy a játékosok motiváltabbak és koncentráltabbak lesznek. Nem félhetünk játszani a focit, mert akkor bajba kerülhetünk."

„A Suduva erős csapat, de mi hiszünk a továbbjutásban. Elemeztük a meccseiket, úgy érzem, készen állunk a holnapi meccsre. Küzdeni fogunk, mert a csoportkörben szeretnénk szerepelni, ezért pedig mindent meg fogunk tenni. Senki nem gondolja, hogy az Európa-liga kevésbé lenne fontos, mint a Bajnokok Ligája. A Zagreb elleni meccsünket is kielemeztük, és most már teljes egészében a Suduvára koncentrálunk" – tette hozzá Lasha Dvali.

A Suduva-Ferencváros mérkőzést magyar idő szerint csütörtök este 19.00 órától rendezik.