Vágólapra másolva!
Szegeden elkészült hazánk első olyan sportkomplexuma, amelyet teljes egészében az egyház, nevezetesen a Szeged-Csanádi Egyházmegye tart fent. A létesítmény avatóünnepsége szerdán este lesz, a díszvendég a világhírű tenor, Placido Domingo. Az Origo forgatócsoportja Szegeden járt, most mi is bemutatjuk az új sportcentrumot.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye számos oktatási és szociális intézményt működtet, az ezekben tanuló és élő gyerekek, illetve Szeged közönsége számára teremti meg a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét Magyarország első egyházi sport- és ifjúsági centruma, a Szent Gellért Fórum - mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök.

Egyházi fenntartású általános és középiskoláikban mintegy 9 ezer gyerek tanul, további 3 ezer gyermeket bentlakásos intézményekben gondoznak, az egyházmegye által fenntartott fociakadémián 300 gyerek sportol, illetve főiskolát is működtetnek - sorolta a szeged-csanádi püspök.

Az UEFA 4-es kategóriájú stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum Plácido Domingo világhírű operaénekes koncertjével nyílik meg szerda este.

Nézze meg videónkat!