Vágólapra másolva!
A nyári átigazolási időszak leghosszabbra elhúzódott szappanoperája a brazil Neymar ügye. A világ legdrágább játékosa minden bizonnyal távozik a Paris Saint-Germaintől, a következő állomáshelye viszont még kérdéses. Az FC Barcelona nagy erőket mozgósít a brazil támadó visszaszerzéséért, de a rivális Real Madrid is beszállt a licitháborúba. A temérdek pénz helyett viszont mindkét csapat inkább játékoscserében gondolkodik. Az angol The Sun megmutatta, hogy nézne ki a PSG kezdője, ha elfogadná a Real és a Barca által felajánlott 3-3 focistát. Annyit látatlanban is elárulunk, hogy cseppet sem gyengülnének a párizsiak.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint az FC Barcelona küldöttsége kedden megérkezett Párizsba, és megkezdte a tárgyalásokat a Paris Saint-Germain vezetőségével Neymar átigazolásáról. A felek álláspontjai azonban nagyon messze vannak egymástól, ugyanis a PSG elsősorban pénzt szeretne kapni a brazilért, míg a Barca inkább játékosokat adna érte. A párizsiak akár még hajlanának is az üzletre, azonban a katalánok nem azokat a játékosokat kínálják, akiket kellene.

Valószínűleg még Neymar sem tudja, melyik csapatban focizik ősztől Forrás: AFP/Franck Fife

A Barca vezetősége a 145 millió euróért vásárolt Philippe Coutinho üzletbe való bevonását akarja, viszont Párizsban olyanokat akarnak, akiket a Barcelona nem kíván elengedni: név szerint Ousmane Dembélét, Ivan Rakiticset és Nelson Semedót.

Mivel Neymar szerződése 2022 nyaráig érvényes, a PSG bármekkora összeget kérhet érte. A párizsiak állítólag a Barcelonával és az egyre élénkebben érdeklődő Real Madriddal is közölték, kik azok a játékosok, akiket cserébe szeretnének a brazil támadóért.

A Real Madridnak is meg kellene fizetnie Neymar árát, ugyanis a PSG-nek nem az átadólistán lévő Gareth Bale vagy James Rodríguez kell, hanem Isco, aki a spanyol válogatott karmestere (és Zidane kedvence), a csapatkapitány-helyettes Marcelo és a francia világbajnok védő, Raphael Varane.

Neymar átigazolása még nagyon kezdeti fázisban van, minden bizonnyal csak szeptember elején fog lezárulni a történet.

Azonban a brit The Sun a játékoscserén felbuzdulva összeállított kétféle kezdőcsapatot, amely megmutatja, hogyan nézne ki a PSG a Neymarért kapott Barca- és Real-játékosokkal.

Így nézne ki a PSG kezdője a Barcelonától kapott játékosokkal:

Kell ide egyáltalán Neymar? Forrás: thesun.co.uk

Így nézne ki a PSG kezdője a Real Madridtól kapott játékosokkal:

Ez a kezdő sem gyenge Forrás: thesun.co.uk

Szavazzon!

Ön szerint Neymar melyik csapatba igazol?