Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár FC is magabiztos, kétgólos győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga 2019-20-as szezonját. A felcsútiak idegenben győzték le az Újpestet, a Puskáshoz kölcsönből visszatérő Henty két gólja kifejezetten pozitív eleme volt a találkozónak. A fehérváriak az Európa-liga-búcsút követően tudtak javítani, 4-2-re győzték le az újonc Kaposvárt. Futácsék a négy gól ellenére rengeteg helyzetet elrontottak, ha a helyzetkihasználáson javítani tudnak, akkor idén is harcban lehetnek a bajnoki címért. 

Ezekiel Henty visszatért a kölcsönjátéka után a Puskás Akadémiához, és két góljával idegenbeli győzelemre vezette a csapatát az Újpest elleni bajnoki nyitányon.

"Sok lehetőségem volt a nyáron. Kölcsönbe mehettem volna, vagy külföldre is igazolhattam volna, de a sérülésem után sokat kellett dolgoznom, fel kellett építenem magam, önbizalmat kellett szereznem.

Nekem sokat jelent ez, mert szerintem a klub többet érdemel, a legjobb négyben lenne a helyünk. Jól érzem magam itt, ez a legfontosabb" - nyilatkozta Ezekiel Henty a Csakfoci.hu-nak az Újpest elleni mérkőzést követően.

A nigériai támadó kapott egy rúgást a meccs közben, ezért a 62. percben le kellett cserélni. Ennek ellenére a bő egy óra alatt látszott, hogy a robbanékonysága nem kopott meg a kölcsönben töltött időszak alatt.

Az Újpest "albérletben", a felújított Fáy utcai Vasas-pályán kénytelen játszani a hazai meccseit, amíg a Szusza Ferenc Stadionban tartanak a felújítási munkálatok.

Az Újpest FC és az UTE közötti címervita miatt szerepelt az elmúlt hetekben sokat a lila-fehér csapat a sajtóban, de Neboja Vignjevics szerint ez nem hat negatívan a játékosokra.

A szerb szakember az első harminc percben kapott két gólban látta a csapata vereségének az okát.

"Könnyen bekapott első góllal szerezte meg a vezetést a Puskás Akadémia, amely után magabiztosabbá váltak, mi pedig szétszórtabbá. A második félidőben megvoltak a helyzeteink az egyenlítésre is, de a vendégek harmadik találata eldöntötte a mérkőzés sorsát.

A fiúk mindent beleadtak a mai találkozón, de ki gondolta volna, hogy az első harminc percben két gólt szerez a Puskás Akadémia?!" - értékelt az újpesti vezetőedző a találkozó után.

Ezekiel Henty megállíthatatlan volt az újpesti védők számára Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Mol Fehérvár is kétgólos győzelemmel kezdte a szezont. Marko Nikolics csapata búcsúzott az Európa-ligából, ezért az együttes szerette volna a hétközi kudarc miatt kárpótolni a szurkolókat.

Sikerült is, rengeteg helyzetet dolgoztak ki Futács Márkóék, végül 4-2-re győzték le az újonc Kaposvárt.

A fehérváriak szerb szakembere elégedett volt a győzelemmel, de elmondta, hogy helyzetkihasználásban és védekezésben javulnia kell a csapatnak.

"A padlón voltunk pár napja, de akárcsak az életben, a sportban sem lehet a padlón maradni, hanem fel kell állni onnan.

Az kevésbé örömteli, hogy gyakorlatilag kétszer volt a tizenhatosunkon belül az ellenfelünk, és mindkétszer gólt kaptunk, ilyen könnyű gólokat nem engedhetünk meg magunknak senki ellen" - nyilatkozta Nikolics a klub honlapjának.

Futács Márkót a szurkolók az Európa-liga-selejtezők során is követelték már a csapatba, de csak a bajnoki rajton nevezte a kezdőbe először az idényben a vezetőedző.

A robusztus támadó meghálálta a bizalmat, rengeteg gólhelyzetet dolgozott ki.

A második góljánál ott volt, ahol egy igazi befejező csatárnak lennie kellett.

A tavalyi szezonban a Diósgyőr szenvedett a bajnokságban, nagy harcban tudta csak megőrizni az NB I-es tagságát. Miskolcon azonban nagyon szeretik a focit, éppen ezért 6139-en voltak kíváncsiak Fernando Fernandez csapatára a Honvéd elleni nyitányon. Mindkét csapatnak megítélt egy-egy tizenegyest Bognár Tamás játékvezető a találkozó első félidejében, de a második játékrészben a Diósgyőr megszerezte a győztes gólt.

- köszönte meg a szurkolást a mérkőzés után a Diósgyőr spanyol edzője.

A DVTK-szurkolókra a Honvéd ellen sem lehetett panasz Forrás: dvtk.eu

A Budapest Honvédnak a vereség mellett még egy gonddal meg kell küzdenie. A nyáron Gróf Dávid pótlátásra érkezett kapus Lefkovits Robi a Craiova elleni Európa-liga-meccsen keresztszalag-szakadást szenvedett, így hosszú ideig nem állhat a csapat rendelkezésére.

Győzelemmel kezdett a Kisvárda és a Mezőkövesd az OTP Bank Ligában, mindkét együttes szeretné megőrizni a nyitányon látott jó formáját.

A forduló legjobbja

Az Origo szerint Futács Márkó volt az OTP Bank Liga első fordulójának legjobb játékosa.

A Fehérvár csatára két gólt szerzett, és rengeteg helyzetet kialakított. Ha tudja tartani a remek formáját, akkor Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is felkeltheti a csatár.

A labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójának eredményei:

Diósgyőr-Honvéd 2-1
MOL Fehérvár-Kaposvár 4-2
Mezőkövesd-ZTE 1-0
Újpest-Puskás Akadémia 1-3
Kisvárda-Paks 1-0
A Ferencváros-Debrecen találkozót a Fradi nemzetközi kupaszereplése miatt későbbre halasztották.