A Borussia Dortmund nyerte a Német Szuperkupát

Borussia Dortmund - Bavaria Munich Sports soccer Bundesliga DFL Super Cup Dortmund Munich Group Goal celebration jubilate JOY
03 August 2019, North Rhine-Westphalia, Dortmund: Soccer: DFL Supercup, Borussia Dortmund - Bayern Munich in Signal Iduna Park. Dortmund's Paco Alcacer (r-l) cheers his goal to 1:0 with Dortmund's Axel Witsel and Dortmund's Nico Schulz Photo: Guido Kirchner/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Az előző bajnokság ezüstérmese, a Borussia Dortmund nyerte a Német Szuperkupát, miután hazai pályán 2-0-ra legyőzte a bajnok és kupagyőztes Bayern Münchent a 2019-2020-as idény első tétmérkőzésén. A bajorok birtokolták többet a labdát, de igazán nagy helyzetet talán, ha kettőt ki tudtak alakítani, míg a BVB egy jó lövésből és egy tanári kontrából eldöntötte a meccset.

A bajnok és a kupagyőztes hagyományos idénynyitó randevúján a Bayernnek a Bayernnel kellett volna játszania, miután a bajorok mindkét soroatot megnyerték az előző szezonban. Hogy ne kelljen megismételni az RB Leipzig ellen 3-0-ra megnyert kupadöntőt, ezért a bajnokság ezüstérmese, a Borussia Dortmund lépett fel kihívóként, ráadásul hazai pályán, a Signal Iduna Parkban. A két csapat korábban ötször mérkőzött meg egymással a szezon első trófeájáért:

A Bayernnél Niko Kovac a kezdőcsapatban az előző idényben bizonyító játékosainak szavazott bizalmat, az újak közül a francia világbajnok, Benjamin Pavard és Jann-Fiete Arp is csak a kispadon kapott helyet, miközben Lucas Hernández és Marco Friedl is sérülés miatt maradt ki a keretből.

Dortmundi oldalon Lucien Favre nem tudta nevezni a Bayerntől visszatérő Mats Hummelst, ahogy Thorgan Hazard sem játékra kész még, ott volt viszont a kezdőben Nico Schulz és Paco Álcacer is.

A hazai közönség kis híján már az első percben gólnak örülhetett, de Marco Reus közeli lövését óriási bravúrral védte Manuel Neuer.

A Bayern felvette az elé dobott kesztyűt, és a következő bő tíz percben szinte csak a dortmundi térfélen folyt a játék. Mégis a BVB hagyott ki nagy helyzetet, Álcacer pörgetett el a kapujából kirontó Neuer mellett, de két-három métert tévedett, majd a spanyol közeli lövését védte lábbal Neuer.

Neuer szaladt a rokonok elé:

Manuel Neuer nearly conceding a goal after being miles of his line from r/soccer

A 23. percben jött az első igazi Bayern-helyzet, Kingsley Coman tíz méterről leadott lövésébe vetődött bele Axel Witsel, majd az ismétlét Hitz kapus védte. Nem állíthatjuk, hogy egyik helyzet követte a másikat, jobbára a két tizenhatos között folyt a játék nagyobb lehetőségek nélkül.

A második félidő is dortmundi helyzettel, sőt góllal kezdődött! Reus szerzett labdát a félpályánál, amivel Jadon Sanchót indította, a fiatal angol befűzfte a fél bajor védelmet, mielőtt megtalálta volna a labdával Álcacert, aki tizenhatos vonaláról jobbal a bal alsó sarokba tekert.

Tíz perccel később egyenlíthetett volna a Bayern, de egy kapu előtt kavarodás végén Lewandowski csak Hitz kapust rúgta telibe páros lábbal, amiért sárga lapott kapott. A Bayern ezt követően teljesen beszorította a sárga-feketéket, akik kontrákra rendezkedtek be, és egy ilyet mintaszerűen vittek végig a 69. percben.

A gól nem változtatott a meccs folyásán, a Bayern támadott, a Dortmund védekezett. A 78. percben Kimmich úszott meg egy pirosat Sancho megtaposása után. Egy perccel később állhatott be Pavard, a Lucien Favre pedig a gólt és gólpasszt jegyző Sanchót (és Piszczeket) hívta le, de az eredmény már nem változott.

A Bayern a vereséggel 2016, 2017 és 2018 után nem tudta sorozatban negyedszer is megnyerni a Német Szuperkupát, míg a Dortmund hatodik sikerével már csak egyetlen győzelemmel van lemaradva a minden hazai téren rekorder bajor csapattól

Eredmény, Német Szuperkupa:
Borussia Dortmund–Bayern München 2-0 (0-0)
gól: Paco Álcacer 48., J. Sancho 69.