Könnyedén jutott a legjobb 32 közé a Bayern München a Német Kupában

fbl Horizontal
Bayern Munich's German midfielder Leon Goretzka (L) celebrates scoring the third goal with Bayern Munich's German midfielder Serge Gnabry during the German Cup (DFB Pokal) first round football match FC Energie Cottbus v FC Bayern Munich at the Freundschaft stadium in Cottbus, eastern Germany on August 12, 2019. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
A Bayern München a negyedosztályú Energie Cottbus legyőzésével jutott tovább, ahogy a nap másik élvonalbeli csapata, a Wolfsburg is várhatja a folytatást, de az ő útjuk korántsem volt sétagalopp.

A bajnok és kupagyőztes Bayern a szebb napokat is látott, jelenleg a negyedosztályban (Regionalliga) szereplő Energie Cottbus otthonában lépett pályára, és végig nyomasztó mezőnyfölényben játszva 3-1-ra nyertek, mindkét félidő közepén lőve egy gólt, előbb Lewandowski, majd Koman, a hajrában pedig még Goretzka is betalált, és végül mindenki boldog lehetett, mert a meccs utolsó lövésével egy büntetőből a Cottbus is meglőtte a maga gólját.

A nap másik élvonalbeli szereplője, a Vfl Wolfsburg a harmadosztályú Hallescher FC otthonában lépett pályára, és nem várt nehézségekbe ütközött. A 44. percben megszerezték a hazaiak vezetést, amit még szünet előtt kiegyenlítettek a vendégek, majd a második félidő negyedik percében a vezetést is megszerezték. De a Halle megint egyenlített, sőt William 70. percben lőtt góljára is volt válaszuk a 90+2. percben, 3-3-ra alakítva a rendes játékidő eredményét. Ekkor már emberelőnyben volt a Halle, miután a 90. percben Guilavogui-t kiállította a játékvezető. A létszámfölényt azonban nem tudták kihasználni, és mire öt perc eltelt a hosszabbításból, már kétgólos hátrányban voltak, a Wolfsburg pedig végül 5-3-ra győzött.

A Bundesliga 2-es csapatok csatáját a Karlsruhe nyerte, amelyik 2-0-ra legyőzte a Hannovert, ahogy a szintén másodosztályú Vfb Stuttgart is továbbjutott, ők a harmadosztályú Hansa Rostockot verté 1-0-ra.

Eredmények, Német Kupa, a 32 közé jutásért:
Energie Cottbus–Bayern München 1-3 (0-1)
Hallescher FC–Vfl Wolfsburg 3-5 (1-1, 3-3 hosszabbítás után)
Karlsruher SC–Hannover 2-0 (0-0)
Hansa Rostock–Vfb Stuttgart 0-1 (0-1)