Vágólapra másolva!
Szeptember 2-án, hétfőn reggel fél 7-kor sugározza első adását a Nemzeti Sporthíradó, az M1 és a Duna TV új sportműsora, amelyben jelentős szerepet kapnak a határon túl történő sportesemények, valamint a világban élő magyar, illetve magyar származású sportolók eredményeinek bemutatása. A műsor főszerkesztője, Bittmann Emil az Origónak azt mondta, hogy szeretnék, ha minden határon túl élő magyar embernek igazodási pont lenne ez az új tévés produkció.

- mondta az Origo érdeklődésére Bittmann Emil. „Ezért hoztuk létre ezt a produkciót, amelynek az első adása szeptember 2-án, hétfőn reggel fél 7-kor lesz látható."

Bittmann Emil hozzátette, hogy egy nap három adással jelentkezik a Nemzeti Sporthíradó. A már említett

6.30-as első adást 12.45-kor követi a második, majd 18.30-kor a harmadik.

A műsorvezetők azok az M1-en dolgozó sporttal foglalkozó emberek lesznek, akik a hírcsatornán a sporthíreket, vagy az M4 Sporton a Sporthíradót vezetik.

- tette hozzá Bittmann Emil. „Technikailag a dolog úgy néz ki, hogy az MTVA-nak igen kiterjedt tudósítói hálózata van a környező országokban, az ottani kollégáktól kapjuk az ajánlatokat, a különböző anyagokat. Legyen az akár a zentai félmaraton, vagy egy Székelyföldön megrendezésre kerülő ultrafutó verseny."

A dunaszerdahelyi szurkolók minden meccsen elképesztő hangulatot teremtenek, és ez a Nemzeti Sporthíradóban is látható lesz Fotó: Mudra László - Origo

A főszerkesztő hangsúlyozta, hogy az adások nem kizárólag a határon túli eseményekre fókuszálnak. „A műsorokban természetesen ugyanúgy helyet kap Hosszú Katinka vagy Szilágyi Áron egy-egy sikere is, az aktuális sporthírekről itt is beszámolunk" – mondta Bittmann Emil.

- mondta a főszerkesztő. „Topolyától, a jelenleg Belgiumban edzősködő, a nemzetközi labdarúgásban is elismert szakember Bölöni László életéig húzódhat ez az ív. Nagyon fontos, hogy azok a magyar emberek, akik a határon túl élnek, tudják, hogy a Nemzeti Sporthíradóban akár az ő lakóhelyükön zajló sportesemény is adásba kerülhet."