Ibrahimovic egy négybetűs szóval jellemezte az amerikai focibajnokságot

New England Revolution v Los Angeles Galaxy GettyImageRank2 SPORT major league soccer soccer
CARSON, CALIFORNIA - JUNE 02: Zlatan Ibrahimovic #9 of Los Angeles Galaxy reacts after scoring a game during the second half of a game against the New England Revolution at Dignity Health Sports Park on June 02, 2019 in Carson, California. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic hálás interjúalany, mert soha nem kertel, mindig azt mondja, amit gondol. Most például éppen nem a legszebbeket gondolja az észak-amerikai profi focibajnokság, az MLS lebonyolítási rendszeréről.

A Los Angeles Galaxy svéd sztárja egy interjúban oldott meg szervezési és mentális problémákat egyszerre.

"Az amerikai rendszer más. Mindig mindenki csak a rájátszásról beszél. Be kell jutnunk a rájátszásba, meg kell nyernünk a rájátszást. Az viszont nem érdekli őket, hogy egy meccsen nyernek vagy veszítenek. Hogy lehet úgy megfelelő mentalitást elérni, ha csak annyi a céljuk, hogy bejussanak a rájátszásba? Szar a rendszer, az az igazság. Mert, ha mentalitásról beszélünk, az számomra azt jelenti, hogy úgy játszol a meccseken, hogy edzesz. Nekem minden meccsen fontos az eredmény, itt meg, ha hetedik leszel, és úgy jutsz be a rájátszásba, akkor is nyerhetsz. Hogy lehet így azt a mentalitást kialakítani, hogy 24 órában a legjobb akarj lenni? Nagyon nehéz" – fejtette ki véleményét Ibrahimovic.

Az MLS szezonja, ahogy a többi nagy amerikai ligáé is, alapszakaszra és rájátszásra van osztva, utóbbiba a focibajnokságban a keleti és a nyugati csoport első nyolc helyezettje jut be, és ennek a két csoportnak a győztese vívhatja a liga döntőjét. A LA Galaxy jelenleg az ötödik helyen áll a nyugati csoportban.