NB II: tovább szenved a Vasas, dráma a Hidegkuti Stadionban

A Vasas továbbra is szenved, hat meccsből csak kettőt nyert meg az NB II-ben
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 6. fordulójában a játéknap előtt még százszázalékos Csákvár elszenvedte első vereségét a Csertői Aurél vezette Gyirmót FC Győr vendégeként. A játéknap meglepetését az utolsó helyen álló Ajka szolgáltatta, amely 4-4-es döntetlent játszott az MTK Budapesttel az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A Dorog FC Paudits Patrik duplájával kétgólos győzelmet aratott Balmazújvárosban, a Nyíregyháza otthon kapott ki a Tiszakécskétől. A Békéscsaba Előre Kovács Ádám és Nikola Pantovic találataival nyert a Vác ellen a Balassagyarmaton megrendezett összecsapáson, míg a Szeged hazai pályán pontot rabolt a feljutásra is esélyes ETO FC Győrtől.

A második helyen álló Siófok tovább folytatta menetelését. Ezúttal a Szolnoki MÁV ellen aratott 2-1-es győzelmet. A Csertői Aurél vezette Gyirmót FC Győr Májer Milán, Hudák Dávid és Mayer Ádám góljaival legyőzte a forduló előtt még hibátlan mérleggel álló Csákvárt, amely veresége ellenére is maradt a tabella első helyén.

A Budafoki MTE hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Lipcsei Péter vezette Soroksár fölött, míg Szombathelyi Haladás hazai pályán döntetlenezett a Bognár György által irányított Budaörssel.

A Vasas továbbra is szenved, hat meccsből csak kettőt nyert meg az NB II-ben Forrás: Vasas FC /Facebook

A játéknap szenzációját a két feljutásra is esélyes csapat pontvesztése okozta. A Szanyó Károly vezette Vasas Fótyik Dominik tizenegyese után hátrányba került az Kazincbarcika ellen az Új Illovszky Rudolf Stadionban. Az angyalföldiek azonban a 78. percben a csereként beálló Daróczi Zoltán góljával egyenlíteni tudtak, így megmentettek egy pontot.

Az MTK Budapest már 19 percnyi játék után kétgólos hátrányba került az Ajka ellen.

Előbb Nagy Krisztián, majd Görgényi Dávid volt eredményes az új Hidegkuti Nándor Stadionban. A fővárosiak azonban az első félidőben visszajöttek a meccsbe Schön Szabolcs és Simon András találataival. A lefújás előtt az ajkai Soltész Dominik ismét betalált, így a vendégek mehettek előnnyel a szünetre. Az ajkaiak sokáig tartották magukat, azonban a 74. percben góllá érett az MTK fölénye, a csereként beálló 22 éves Szatmári István egyenlített. A 91. percben úgy tűnt, az MTK megnyeri a meccset, mert egy szöglet után Varju Benedek ugrott a legmagasabbra, és a fejesével megfordította a meccset. Azonban volt még egy csavar a történetben. Szinte a középkezdés után Stoiacovici Dávid találatával azonnal egyenlített az Ajka, így maradt a pontosztozkodás.

Merkantil Bank Liga NB II, 6. forduló:
BFC Siófok-Szolnoki MÁV FC 2-1 (0-0)
Gyirmót FC Győr-Aqvital FC Csákvár 3-0 (1-0)
Szombathelyi Haladás-Budaörsi SC 0-0
Budafoki MTE-Soroksár SC 1-0 (1-0)
MTK Budapest-FC Ajka 4-4 (2-3)
Vasas FC-Kazincbarcika 1-1 (0-0)
Szeged-Csanád Grosics - WKW ETO FC Győr 0-0
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Dorogi FC 0-2 (0-1)
Vác FC-Békéscsaba 1912 Előre 0-2 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC-Duna Aszfalt Tiszakécske 1-2 (0-0)

Az élcsoport: 1. Csákvár 15 pont, 2. Siófok 14, 3. Budafok 12