Vágólapra másolva!
Kétgólos sikerrel mutatkozott be az Angol Futball-liga (English Football League, EFL) legalacsonyabb osztályában a korábbi Manchester United-sztárok által tulajdonolt, Salford City FC.

A klub hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Stevenage csapatát, ezzel pedig megszerezte első sikerét az angol negyedosztályban, azaz a League Two-ban.

Az 1940-ben Salford Central néven alapított, Manchester egyik kerületében működő klubot, amelyik legjobb esetben is csak az angol futballpiramis kilencedik, vagy nyolcadik vonaláig tudott felkapaszkodni, 2014-ben vette meg az angol sajtóban csak a '92-es osztály néven ismert csoport.

A név a Manchester United azon focistáit takarja, akik ugyanabban az évben, 1992-ben végeztek a klub akadémiáján, majd együtt futottak be bajnoki címekkel, FA-kupa-győzelmekkel és Bajnokok Ligája-sikerrel ékesített karriert. David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt, valamint Gary és Phil Neville egyaránt 10-10 százalékos tulajdonosa a Salford Citynek, míg a fennmaradó 40 százalék egy Peter Lim nevű szingapúri üzletember tulajdonában van.

3416 szurkoló egy augusztusi kora délutánon, nem rossz szám:

Az EFL az angol focipiramis középső része, és a másod- (Championship), a harmad- (League One) és a negyeosztály (League Two) 72 csapatát fogja össze, a bajnoki versengések mellett az EFL Cup és az EFL Trophy sorozatokat is megszervezve.

A Salford City 2008-ban jutott fel a kilencedik vonalból a nyolcadikba (Northern Premier League Division One, North), ahol hét szezont töltött, mielőtt 2015 nyarán – a Fergie-fiókák első évében – bajnokkét feljutott volna a hetedik vonalba (Northern Premier League Premier Division). Innen egyből továbbugrott a National League North-ba (hatodosztály), ahonnan két szezonnal később továbblépett a National League-be, hogy annak rájátszásából újoncként az EFL-ben, egészen pontosan a League Two-ban találja magát.

Öt év alatt négy feljutás, nem rossz teljesítmény a csapattól és a klubvezetéstől.