Világbajnok focistának ennél szomorúbb temetése még nem volt

SOCCER-BRAZIL-TEAM Horizontal GROUP PICTURE WORLD CUP TEAM SOCCER PLAYER FOOTBALL
The Brazilian national soccer team poses before a friendly soccer match against Atletico Madrid 21 June 1966 at Santagio Bernabeu stadium in Madrid in preparation for the upcoming World Cup taking place in England from 11 July to 30 July. (From L : Fidelis, Zito, Gilmar, Brito, Altair, Paulo Henrique; front row, from 2nd left : Jairzinho, Gerson, Servilio II, Pele, Amarildo) AFP PHOTO/CENTRAL PRESS (Photo by STAFF / CENTRAL PRESS / AFP)
Vágólapra másolva!
Pénteken Rio de Janeiro egyik külvárosában eltemették az 1962-ben világbajnokságot nyert brazil válogatott egykori játékosát, Altairt, de a szertartáson jóformán senki nem vett részt.

Altair a foci történetének egyik legjobb bal oldali védője, Nilton Santos cseréje volt a chilei világbajnokságon, és ugyan nem lépett pályára a tornán, de ettől még világbajnoknak mondhatja magát olyan legendák társaságában, mint Gilmar, Djalma Santos, Pelé vagy a torna gólkirálya, Garrincha.

A brazil válogatott egy 1966-os Atlético Madridi elleni mérkőzésen a Bernabéu-stadionban. A brazil 11: (álló sor balról) Fidelis, Zito, Gilmar, Brito, Altair, Paulo Henrique; első sor (balról a 2.) : Jairzinho, Gerson, Servilio II, Pele, Amarildo Forrás: AFP/Staff

Ehhez képest a Rio Nitrói nevű külvárosában tartott temetésen mindössze 18-an vettek részt, egykori világbajnok csapattársai közül csak Jair Marinho ment el, természetesen a válogatott mezét viselte, ahogy a 81 évesen meghalt Altairt is abban temették el.

Altair egész pályafutását a riói Fluminense csapatában töltötte, az O Globo szerint 551 mérkőzésen lépett pályára (és többször volt ideiglenes vezetőedzője a csapatnak), a klub azonban egyetlen munkatárssal sem képviseltette magát a szertartáson. Csupán a klub honlapján tettek közé pár mondatot, és persze a Twitteren köszöntek el Altairtól.