Az előző szezonban BL-elődöntős Ajax bejutott a csoportkörbe

Ajax
Ajax Amsterdam's Danish forward Kasper Dolberg (L) vies with APOEL's defender Giorgos Merkis during the UEFA Champions League Group phase football match between Ajax Amsterdam and APOEL FC at the Johan Cruijff Arena in Amsterdam on August 28, 2019. (Photo by Olaf KRAAK / ANP / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája előző kiírásában elődöntőig menetelő Ajax hazai pályán 2-0-ra legyőzte a ciprusi APOEL csapatát, így bejutott a csoportkörbe.

A ciprusiakat irányító, egykori Fradi-edző csapata Cipruson 0-0-s döntetlent játszott a holland együttessel, így az Ajaxnak mindenképpen győznie kellett a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően a mérkőzés elejétől magához ragadta a kezdeményezést Erik ten Hag alakulata, de a nyomasztó mezőnyfölény ellenére a vezető találat nem akart megszületni. A félidő vége előtt aztán a friss igazolás Edson Alvarez egy szabadrúgásnál zavartalanul fejelhetett, a mexikói hátvéd góljával kerültek előnybe az amszterdamiak.

A második játékrészben sem változott a játék képe, az APOEL-nek gyakorlatilag helyzete sem volt, az Ajax viszont több ziccert is kialakított, amelyeket vagy elhibázott, Huntelaar találatát pedig videózás után vették el les miatt. A 80. percben aztán Tadics végleg pontot tett a mérkőzés és a továbbjutás végére.

Az Ajaxnak története során ez volt a 400. európai kupameccse, amelyet méltóképpen ünnepelt meg a klub a főtáblára kerüléssel. A másik két párharcban az első meccsek után a visszavágót kedvezőbb helyzetből váró Club Brugge és Slavia Praha is győzött, így szintén bejutott a csoportkörbe, amelynek sorsolását csütörtökön este 18.00 órától tartják Monacóban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló, visszavágók:
bajnoki ág:
AFC Ajax (holland)-APOEL (ciprusi) 2-0 (1-0)
Továbbjutott: az Ajax 2-0-s összesítéssel.

Slavia Praha (cseh)-CFR Cluj (román) 1-0 (0-0)
Tj.: a Slavia Praha kettős győzelemmel, 2-0-s összesítéssel.

nem bajnoki ág:
Club Brugge (belga)-LASK Linz (osztrák) 2-1 (0-0)
Tj.: a Club Brugge kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.