Csodagóllal nyerte a PSG a francia Szuperkupát

Paris Saint-Germain rivals Stade Rennais at Trophee des Champions China Chinese Guangdong Shenzhen Paris Saint-Germain football soccer The Trophee des Champions
Angel Di Maria of Paris Saint-Germain celebrates after scoring PSG's second goal against Stade Rennais during The Trophee des Champions (Champion's Trophy) match in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 3 August 2019.
Vágólapra másolva!
Szombat délután a francia bajnok Paris Saint-Germain 2-1-re legyőzte a kupagyőztes Rennes csapatát a francia Szuperkupa-döntőben.

A párizsi sztárcsapat erős összeállításban kezdett, ott volt a pályán a Manchester Unitedtól elcsábított Ander Herrera és a Sevillától igazolt Pablo Sarabia. A Copa Américát megjáró Thiago Silva és Ángel Di Maria kispadra szorult, míg Neymar eltiltás miatt csak a lelátóról nézhette a meccset. A brazil támadót májusban tiltották el három mérkőzésre, mivel a Rennes elleni kupadöntő után kezet emelt egy szurkolóra.

Neymar elutazott a csapattal Sencsenben, de nem került keretbe Forrás: AFP/Franck Fife

A világ legdrágább játékosa az utóbbi hónapokban többször is hangoztatta, hogy vissza akar térni Barcelonába, állítólag a héten már odáig fajult a dolog, hogy megmondta a klub vezetőinek, hogy többet nem hajlandó pályára lépni a párizsi csapatban.

Az első félidőben a PSG több mint 60 százalékban birtokolta a labdát, és 12-szer lőtt kapura, míg a Rennes csak egyszer próbálkozott, de abból azonnal gól született. A 12. percben Benjamin Bourigeaud jobbról belőtt labdájára Adrien Hunou érkezett, és a kapu bal oldalába belsőzött.

A második félidőben a PSG fokozta a nyomást, a Rennes játékosai csak elvétve találkoztak a labdával. Az 57. percben gyönyörű góllal egyenlített a PSG. A brazil Marquinhos védelem mögé beemelt labdáját Sarabia készítette le Kylian Mbappénak, a francia világbajnoknak pedig csak az üres kapuba kellett lőnie.

Negyedórával később megfordította a meccset a párizsi csapat. A csereként beálló Di Maria 23 méterről védhetetlen szabadrúgásgólt lőtt a bal felső sarokba.

Az utolsó húsz percben a PSG eldugta a labdát, a Rennes játékosainak nem volt kaput eltaláló lövése a második félidőben. A végeredmény ugyan szorosnak tűnik, de valójában a Paris Saint-Germain simán megnyerte a kínai Sencsenben rendezett mérkőzést, így sorozatban hetedszer hódította el a francia Szuperkupát.