Vágólapra másolva!
A Debrecen jó meccset játszott a Serie A-ban szereplő neves ellenfele, a Torino ellen, de így is 4-1-re kikapott, így kettős sikerrel jutot az Európa-liga harmadik selejtezőkörébe a Torino.

A Debrecen a Torino csapatát fogadta a Nagyerdei Stadionban, ahol a 3-0-s hátrány ellenére egészen sok néző volt kíváncsi a visszavágóra, majdnem 15 ezer ember volt a lelátókon.

A várakozásoknak megfelelően a Torinónál volt többet a labda, a hazaiak egy komoly helyzetet tudtak kialakítani az első félidőben, miközben az olaszok kíméletlenül használátk ki a helyzeteiket.

A 25. percben szerezte meg a vezetést a Torino, Simone Zaza volt eredményes.

Hét perccel később egy sakk-matt helyzet után Armando Izzo is betalált.

A második félidő elején maradt ki az addigi legnagyobb hazai lehetőség, Nikola Trujic ugorhatott ki, de Sirigu hatalmas bravúrral védte a közeli lövését.

Nem sokkal később megszerezte a szépítő gólját a Loki, Varga Kevin beadása után Haruna Garba fejelt az olasz kapuba.

Haruna Garba szép mozdulattal fejelt a Torino kapujába Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Szép akciót vezetett a Loki:

A 69. percben ismét kettővel vezetett a Torino, a két válogatott csatár, Zaza és Belotti összjátéka után utóbbi talált Nagy Sándor kapujába.

A folytatásban még Sirigunak kellett védenie Tőzsér szabadrúgását, majd a hajrában kitámadott a Debrecen, ezt pedig újabb góllal büntette a Torino, a csereként beállt Vincenzo Millico fejelt Nagy kapujába egy kipattanó után.

A Torino kettős győzelemmel, összesítésben 7-1-gyel jutott tovább.

El-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-Torino FC 1-4 (0-2)
Debrecen, 15 350 néző, v: Fran Jovic (horvát)
Továbbjutott: a Torino, kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.
gólszerzők: Garba (52.), illetve Zaza (25.), Izzo (32.), Belotti (69.), Millico (92.)

Debreceni VSC: Nagy - Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Szécsi, Haris, Tőzsér, Trujic (Csősz, 90.) - Garba (Adenji, 80.), Varga K. (Zsóri, 63.)

Torino FC: Sirigu - Izzo (Singo, 83.), Nkoulou, Bremer - De Silvestri, Meite, Baselli (Rincón, 45+1.), Ansaldi - Zaza, Belotti (Millico, 76.), Berenguer