Először használták a videobírót Angliában

Manchester City
Manchester City's English midfielder Raheem Sterling (L) celebrates with Manchester City's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (2L) after scoring their second goal during the English Premier League football match between West Ham United and Manchester City at The London Stadium, in east London on August 10, 2019. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának szombati nyitómeccsén a címvédő ManCity a mesterhármast szerző Raheem Sterling vezérletével 5-0-ra kiütötte a West Hamet. A VAR-rendszer is debütált a Premier League-ben, egy lesgólt és egy tizenegyest néztek vissza a technikával.

Akárcsak pénteken este a Liverpool, szombaton koradélután a Manchester City is könnyedén nyerte nyitómeccsét a PL-ben. Bár az első félidőben Gabriel Jesus találatával csupán 1-0-ra vezetett Guardiola együttese, a második játékrészben további négy gólt lőtt, hármat Raheem Sterling, egyet pedig Agüero 11-esből. Az argentin először egyébként kihagyta a büntetőt, az idei évtől már az angol bajnokságban is használt videobíró jelzésére azonban a játékvezető újra rúgatta, mivel Fabianski már a lövés előtt elmozdult, és nem érintette a lába a gólvonalat. Mike Dean már korábban is alkalmazta a technikát, 2-0-nál Gabriel Jesus gólját nem adta meg les miatt. A City tehát elindult sorozatban a harmadik címvédése felé.

Premier League, 1. forduló:
West Ham United-Manchester City 0-5 (0-1)
Watford-Brighton 0-3 (0-1)
Burnley-Southampton 3-0 (0-0)
Bournemouth-Sheffield United 1-1 (0-0)
Crystal Palace-Everton 0-0