Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Budapest Honvéd a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a középpályás Egerszegi Tamás és az ukrán korosztályos válogatott csatár Vladyslav Kulach is kispesti klubhoz igazolt – számolt be a klub honlapja.

A kölcsönbe érkező Egerszegi Tamás Újpesten nevelkedett, a lila-fehéreknél mutatkozott be az NB I-ben, majd a Siófok, a Gyirmót, a DVTK, a Mezőkövesd és a Vasas csapataiban is szerepelt, légiósként pedig fél évet töltött a lengyel Miedz Legnica gárdájánál.

Egerszegi Tamás az előző szezont a Vasasnál kezdte, majd a Paks labdarúgója volt, az elmúlt idényben 20 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, összesen pedig 169 első osztályú találkozón szerepelt, ezeken 12 gólt lőtt és három gólpasszt adott.

Egerszegi Tamás is a kispesti csapatot erősíti a következő szezzonban Forrás: honvedfc.hu

A 26 éves Vladyslav Kulach az Olimpik, majd a Shakhtar Donyeck együttesében nevelkedett, tagja volt az ukrán U17-es, U18-as, U19-es és U21-es válogatottnak is, majd a Shakhtar második csapatában játszott, illetve kölcsönben szerepelt több ukrán csapatban, valamint a török Eskisehirspor gárdájában. Az ukrán első osztályban 103 mérkőzésen húsz gólt és nyolc gólpasszt jegyzett, kilenc Európa-liga-mérkőzésen is szerepelt, ezeken kétszer volt eredményes.

A csatárként és szélsőként is bevethető Kulach egy évre kölcsönbe érkezik a Honvédhoz.