Lampard azzal kezd a Chelsea-nél, amit Sarri soha nem csinált

fbl Horizontal
Chelsea's Italian head coach Maurizio Sarri attends his team's training session at the Baku Olympic Stadium in Baku on May 28, 2019 on the eve of the UEFA Europa League final football match between Chelsea and Arsenal. (Photo by Alexander NEMENOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Frank Lampard kinevezését napokon belül hivatalosan is megerősíti a Chelsea, a klublegenda azonban máris munkához látott, igaz még csak elméletben.

A londoni klub történetének talán valaha volt legjobb játékosa hétfőn korábbi munkáltatója jóváhagyásával véglegesítette szerződését, és hamarosan hivatalosan is munkába áll a Stamford Bridge-en. A Telegraph értesülései szerint pedig már jelezte is, hogy milyen lépéseket fog legelőször megtenni.

Lampard határozott szándéka, hogy a jövőben újra legyenek közös edzéseik az első csapatnak és az akadémián nevelkedő fiatal tehetségeknek, ezzel ösztönözve utóbbiakat a minél elszántabb munkára, illetve jelét adni, hogy igenis van esélyük bekerülni az első csapatba.

Maurizio Sarri nem hagyta, hogy holmi ifijátékosok zavarják meg a munkájában Forrás: AFP/Alexander Nemenov

Elődjével, Maurizio Sarrival ellentétben a korábbi 106-szoros angol válogatott ki fog járni az akadémisták edzéseire és az U23-as csapat meccseire is – az olasz edző ezeket egyetlen egyszer sem tette meg.

Lampard szakítani készül az André Villas-Boas által hozott szabályokkal, és a jövőben az akadémisták újra együtt ebédelhetnek a nagyokkal, nem lesznek kitiltva a sztárok számára fenntartott közös helyiségekből.

Szinte biztos, hogy Lampard viszi magával londonba a Derby Countynál vele dolgozó két fontos emberét, Joe Edwardsot és Jody Morrist, akik mindketten otthonosan mozognak az utánpótlás vonalon, utóbbival korábban kétszer is nyert ifjúsági FA-kupát a klub U18-as csapata.

Miközben rámutathatunk, hogy Callum Hudson-Odoi és Ruben Loftus-Cheek is Sarri alatt került be az első csapatba, azt is érdemes megemlíteni, hogy John Terry 1998 októberi bemutatkozása óta ők az elsők, akik a legjobb angliai utánpótlásnevelő bázisról be tudták magukat verekedni az első csapatba. És miután a Chelsea utánpótlása most is teli van tehetségekkel, hogy csak a legutóbbi U21-es Eb-n szereplőket, Fikayo Tomorit, Tammy Abrahamet vagy Mason Morrist említsük, óriási hiba lenne róluk lemondani, és újra csak a kölcsönbe küldhető fölösleget látni bennük.