Vágólapra másolva!
A Ferencváros csapata a Bajnokok Ligája első selejetzőkörének visszavágóján 3-2-re nyert a Ludogorec otthonában, ezzel kettős sikerrel, 5-3-as összesítéssel jutott a következő körbe. A Fradi sikerének értékét növeli, hogy a Ludogorec a teljes előző idényben mindössze három alkalommal szenvedett vereséget hazai pályán. A magyar bajnokcsapat szenzációs teljesítménnyel megy tovább, a következő fordulóban a máltai bajnok La Valletta következik.

A Ferencváros csapata 2-1-re nyerte a hazai meccset, így minimális előnnyel érkezett a razgradi visszavágóra. A bolgár együttes hazai pályán nagyon erős, az előző idényben mindössze háromszor szenvedett vereséget, egyszer-egyszer a bajnokságban, a kupában és az Európa-liga csoportkörében.

A bolgárok az első meccs óta már lejátszottak egy bajnokit, az újonc Carszko Szelo ellen 2-0-ra nyertek, a román válogatott Claudiu Keserü duplájával, de a csatár így sem került a kezdőbe.

A Ferencváros ugyanazzal a kezdővel állt fel, mint egy hete a Groupama Arénában, annyi változott, hogy a kispadon a sérült Rui Pedro helyett Civic foglalt helyet. A Fradi tehát

a Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin – Zubkov, Skvarka, Tokmac – Priskin kezdővel állt fel.

A hazaiaknál csere volt a kapuban, ezúttal Renan kezdett, valamint Biton és Lukoki helyén két brazil, Jorginho és Marcelinho kezdett, az biztos, nem lett gyengébb a zsinórban nyolcszoros bolgár bajnok.

Az 1. percben máris Tokmac harcolt ki egy szabadrúgást, Skvarka beadása pedig Haratint találta üresen, de az ukrán a kapu fölé fejelt.

A 17. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros, Lovrencsics Gergő harcolt ki egy szögletet, Zubkov pedig mesterien tekert Igor Haratin fejére, aki a hosszúba visszafejelte a labdát, Renan csak nézhette, ezzel megszerezte a nagyon fontos idegenbeli gólt a Fradi.

Pár perccel később Marcelinho büntethetett volna, de a szabadrúgása szerencsére a kapufát találta el, pedig Dibusz Dénes már verve volt.

A 21. percben már kettővel vezetett a Fradi, Zubkoc remek akciója után Michal Skvarka kapott labdát, aki éles szögből a hosszú alsóba lőtt. Ebben a pillanatban négy gól kellett a bolgároknak a továbbjutáshoz.

Sajnos nem telt el sok idő és szépítettek a bolgárok, egy szöglet után Terziev csúsztatott Dibusz kapujába a 24. percben, majd Marcelinho újabb szabadrúgása az oldalhálót tlaálta el.

Pár perc telt csak el, amikor Lovrencsics lerántása után tizenegyest ítélt a litván Rumsas, de Jacub Swierczok panenkás büntetőjét hatalmas bravúrral védte Dibusz.

A Ferencváros egy nagyon nehéz periódus után szerencsére újra megnyugodott, a félidő utolsó szakaszában újra többet volt a Fradinál a labda.

Sztojcso Szotjev a szünetben lehozta a lengyel Swierczokot, aki a tizenegyest kihagyta, és beállt a román Claudiu Keserü, aki hétvégén két gólt szerzett.

A második félidő azonban is mét egy gyors Fradi-góllal indult, Tokmac Nguen lépett meg a baloldalon, majd a megpattanó lövésével Renan már nem tudott mit kezdeni.

Nagy az öröm a Ferencvárosnál Forrás: Molnar Adam/fradi.hu

Az 55. percben Keserü került helyzetbe, de Dibusz leért a lapos lövésre.

Az 57. percben Rebrov is cserélt, Ihnatenko helyére állt be Sigér Dávid, majd nem sokkal később Tokmac helyére beállt Varga Roland is, majd a bolgárok is kettős cserét hajtottak végre, Ikoko és Marcelinho helyére jött Cicinho és Biton.

A 69. percben egy gólt ledolgozott a Ludogorec, egy beadás szállt át mindenki fölött, így a hátrafutó Marcel Heister lábáról szerencsétlenül a saját kapujába pattant a labda. 2-3 lett ezzel az állás.

Az utoló húsz percre beállt Davide Lanzafame is, aki Priskin Tamást váltotta, de elsősorban a Fradi kapuja előtt alakult ki veszély, Dibusz Dénes mutatott be újabb két bravúrt, ezzel pedig a mezőny talán legjobbja volt.

A 82. percben megfogyatkozott az ellenfél, román Moti talpalt Zubkov combjába, amiért pirosat kapott, innen pedig már nem volt visszaút a bolgár bajnok számára, a Ferencváros kettős győzelemmel jutott a következő körbe.

Legutóbb a Bayer Leverkusen tudott három gólt szerezni a Ludogorec Arénában, 2018 szeptemberében, az Európa-liga csoportkörében.

A Ferencváros ellenfele a BL második selejtezőkörében a máltai Valletta FC lesz, amely 3-3-al, idegenben lőtt több góllal búcsúztatta a luxemburgi F91 Dudelange csapatát.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló, visszavágó: Ludogorec - Ferencváros 2-3. Összesítésben kettős győzelemmel 5-3-as eredménnyel jutott tovább a magyar csapat.