Messi szokott olyan dicséretet kapni, mint most az ausztrál focistanő

fbl Horizontal
Australia's forward Samantha Kerr celebrates after winning the France 2019 Women's World Cup Group C football match between Jamaica and Australia, on June 18, 2019, at the Alpes Stadium Grenoble, central-eastern France. (Photo by Jean-Pierre Clatot / AFP)
Vágólapra másolva!
Az ausztrál női futballválogatott 4-1-re legyőzte Jamicát a világbajnokság csoportkörének zárófordulójában, és továbbjutott a legjobb 16 közé. A meccs hőse a négy gólt szerző támadó, Sam Kerr volt.

Az olaszoktól 2-1-es vereséget szenvedő, viszont a brazilokat 3-2-re legyőző ausztrálok egyértelműen esélyesei volt a pont és rúgott gól nélkül álló Jamaica elleni meccsnek. Ennek megfelelően már a 11. percben megszerezték a vezetést Sam Kerr révén. A Chicago Red Stars csillaga – az észak-amerikai profi női bajnokság legutóbbi két idényének aranycipőse – pedig nem állt le és részben a karibi védelem asszisztálása mellett rúgott még három gólt. Ezzel ő lett az első ausztrál futballista, aki női vébén mesterhármas (sőt, négyes) szerzett.

A kiváló csatár a legnagyobb dicséretet az ellenfél szövetségi kapitányától, a jamaicai csapatot 2015 óta irányító Hue Menziestől kapta.

"Nagyon tetszik a játéka, különösen a tizenhatoson belül. Ezt nem lehet tanítani. A meccs után mondtam neki, hogy

vallott leplezetlen lelkesedéssel az angol szakvezető.

A grenoble-i parádéval Kerr utolérte a góllövőlista élén az első fordulóban Thaiföldnek öt gólt vágó amerikai Alex Morgant, az ausztrálok pedig az olaszok mögött és brazília előtt a második helyen jutottak tovább a csoportból a nyolcaddöntőbe.

De a karibi csapatnak is megvolt az oka az örömre. A nulla pont és az 1-12-es gólkülönbség ellenére nemcsak a semleges nézők szimpátiáját vívták ki, de a szakemberek szerint is kimondottan élvezhető focit játszottak. Ráadásul a Hong Kongban született, de amerikai származású és a norvég bajnokságban játszó Havan Solaun révén megszerezték az ország történetének első női vb-gólját is.