Cavani a csoport élére fejelte Uruguayt a Copa Américán - videó

Chile vs Uruguay, Copa America 2019, Edinson Cavani, Uruguay, Chile
Futbol, Chile vs Uruguay Copa America 2019 El jugador de la selecciones uruguaya Edinson Cavani celebra su gol contra Chile durante el partido del grupo C de la Copa America disputado en el estadio Maracana de Rio de Janeiro, Brasil. 24/06/2019 Andres Pina/Photosport Football, Chile vs Uruguay Copa America Championship 2019 Uruguay's player Edinson Cavani celebrates after scoring against Chile during the group C match of the Copa America Championship held at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil. 24/06/2019 Andres Pina/Photosport
Vágólapra másolva!
Uruguay 1-0-ra legyőzte Chilét Edinson Cavani góljával a Copa América csoportkörének a 3. fordulójában, így megelőzte a címvédőt és elkerülte a torna egyetlen hibátlan csapatát, Kolumbiát. A másik kedd éjszakai összecsapáson Ecuador 1-1-s döntetlent játszott Japánnal, amely Paraguaynak kedvezett.

A csoportrangadón sokáig nem esett gól, bár helyzetek bőven akadtak, például Pablo Díaz fejesét José María Giménez a gólvonal elől vágta ki. Ami az egyik oldalon nem ment be, az a másikon igen:

a 82. percben a PSG sztárja, Edinson Cavani szép fejessel döntötte el a Chile elleni meccset.

Ez a gól pedig még sokat érhet a folytatásban, ugyanis így Chile találkozik Kolumbiával, míg Uruguay a tornán eddig nem túl jól szereplő Peruval találkozik a negyeddöntőben.

A másik meccsen nem bírt egymással Ecuador és Japán (1-1), így kiejtették egymást a Copa Américáról, ugyanis

ezzel a döntetlennel Paraguay jutott tovább.

A jó iramú találkozótón egyébként egy negatív rekord is született, a Belo Horizonte-i stadionban mindössze 9729 néző volt jelen.

Copa América, Brazília, csoportkör, 3. forduló
C csoport
Chile-Uruguay 0-1 (Cavani 82.)
Ecuador-Japán 1-1 (Mena 35., ill. Nakadzsima 15.)

A negyeddöntő párosítása:
Brazília-Paraguay, Porto Alegre, péntek 2.30
Venezuela-Argentína, Rio de Janeiro, péntek 21.00
Kolumbia-Chile, Sao Paulo, szombat 1.00
Uruguay-Peru, Salvador de Bahía, szombat 21.00