Korábbi Chelsea-játékos váltja a Juventushoz távozó Sarrit a kispadon

fbl Horizontal
Chelsea and England former football player Frank Lampard gestures to the fans on the pitch at half-time during the English Premier League football match between Chelsea and Swansea at Stamford Bridge in London on February 25, 2017. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Egybehangzó angol és olasz sajtóértesülések szerint az Európa-liga győztes Chelsea elengedi edzőjét Maurizio Sarrit a Juventushoz, a helyét pedig minden bizonnyal a londoni klub legendás játékosa, Frank Lampard fogja átvenni.

Állítólag a Juventus és a Chelsea csütörtök este megegyezett Sarri átigazolásáról. A londoni klub közös megegyezéssel, kompenzáció fejében elengedi vezetőedzőjét, aki hamarosan aláírhatja hároméves szerződését a Juventusszal.

Maurizio Sarri pályafutása első trófeáját nyerte Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Arne Dedert

Fabio Paratici, a Juventus klubigazgatója Londonban töltötte az utóbbi napokat, ahol Marina Granovskaiával, a Chelsea ügyvezetőjével egyeztetett Sarri sorsáról. A sajtóértesülések szerint a Juventus a következő napokban mutathatja be a 60 éves szakembert, mint új vezetőedzőjét.

A Sky Sport Italia értesülése szerint a Chelsea 3,5 és 4 millió euró közötti összeget kap a Juventustól Sarri elengedéséért, a BBC azonban 7 milliós kivásárlási árról ír, amely különböző bónuszokkal akár 12 millióig is felmehet.

A Sarriért kapott összegnek már meg is van a helye, ugyanis a londoni klubnál az a terv, hogy kivásárolják a Chelsea legendáját, Frank Lampardot a szerződéséből, amely a másodosztályban szereplő Derby Countyhoz köti.

Frank Lampard a Chelsea történetének egyik legjobb játékosa volt Forrás: AFP/Adrian Dennis

A 40 éves Lampard első vezetőedzőként töltött szezonjában kiejtette a Manchester Unitedot a Ligakupából, és majdnem feljutotta csapatát a Premier League-be. A Derby County csak a Wembley Stadionban rendezett osztályozó meccsen bukta el a feljutást.