Vágólapra másolva!
Június elején az NB I-ből kieső MTK Budapest bejelentette, hogy nem hosszabbít szerződést a 42-szeres magyar válogatott labdarúgójával, Torghelle Sándorral. A 37 éves támadó iránt több csapat is érdeklődik. A csakfoci.hu értesülése szerint az egyik legkomolyabb kérő az NB III-as III. Kerületi TVE, ahol a napokban nevezték ki vezetőedzőnek a csatár korábbi csapattársát, Kemenes Szabolcsot.

Az óbudai csapat az előző szezonban az ötödik helyen végzett az NB III nyugati csoportjában, most azonban szeretné megcélozni a feljutást. Ebben segíthetne Torghelle Sándor, aki tökéletesen beleillik a III. Kerületi TVE koncepciójába, ugyanis a klub az utóbbi években több olyan játékost is szerződtetett, akik komoly NB I-es múltra tekinthettek vissza.

Elég csak Kenesei Krisztiánt, Dragan Vukmirt, Gyepes Gábort vagy Laczkó Zsoltot említeni,

de a jelenlegi keretben is vannak igen tapasztalt játékosok, mint például Nikházi Márk vagy Szalai Vilmos – aki nem mellesleg a magyar válogatott Szalai Ádám testvére.

Torghelle Sándor nagy fogás lenne az óbudai csapatnak Forrás: Hegedüs Gábor/mtkbudapest.hu

A 37 éves támadó döntésében komoly szerepet játszhat, hogy együtt dolgozhatna Kemenes Szabolccsal, akit június elején neveztek ki az óbudai csapat vezetőedzőjének. A 33 éves kapus - aki adott esetben játékosként is segíteni fogja a III. kerületi TVE csapatát - 2011 őszén még együtt futballozott Torghellével a Budapest Honvédban.

Torghellének a III. kerület mindössze az ötödik magyar klubja lehetne, hiszen eddig csak a Honvédban, az MTK-ban, a Marcaliban és a Videotonban szerepelt itthon.

Jobb lenne, ha egy kocsmában, részegen bámulnám a haverokkal a meccseket?

Kemenes Szabolcs a magyar labdarúgás egyik legszínesebb alakja. A kispesti közönség korábbi kedvence jelenleg az NB II-es Budaörs cserekapusa, kapusedzője és az utánpótláscsapatok szakmai igazgatója. Állandó vendége a Sport Televízió szakértői gárdájának, és gőzerővel készül arra, hogy egy nap majd vezetőedzőként is sikeres legyen.