Vágólapra másolva!
A Copa América házigazdája, a brazil válogatott tizenegyesekkel jutott a legjobb négy közé, miután a rendes játékidőben nem született gól a Paraguay elleni meccsen.

A brazil válogatott eddig mindig elhódította a trófeát, amikor hazai pályán rendezett Copát. Ezúttal is a brazilok kezdtek jobban, többet volt náluk a labda, a paraguayiak kicsit keménykedtek, kaptak is három sárgát az első félidőben.

A második félidőben a paraguayi Fabian Balbuena kapott piros lapot, miközben a játékvezető tizenegyest ítélt a braziloknak, de a videobíró végül segített, és csak szabadrúgás járt.

A brazilok emberelőnyben még nagyobb fölénybe kerültek, Willian a 90. percben a kapufát is eltalálta, de gól nem született, jöhettek a tizenegyesek.

Tizenegyesek kellettek a brazil sikerhez Forrás: AFP/Juan Mabromata

Alisson rögtön kivédte az első tizenegyest, majd hazai részről Willian, Marquinhos és Philippe Coutinho sem hibázott, a túloldalon Miguel Almiron, Bruno Valdez és Rodrigo Rojas is betalált, Utána Firmino és González is hibázott, végül Gabriel Jesus lőtte be a továbbjutást érő tizenegyest.

A brazilok zsinórban négy meccse nem kaptak gólt, 1991 óta nem produkáltak ekkora sorozatot. Az elődöntőben Brazília ellenfele az Argentína-Venezuela párharc győztese lesz.