A kiskapuban bízhat az egyre nagyobb bajban lévő Chelsea

fbl Horizontal
Chelsea's Belgian midfielder Eden Hazard (L) celebrates with Chelsea's English midfielder Ross Barkley (R) after scoring their second goal during the English Premier League football match between Chelsea and West Ham United at Stamford Bridge in London on April 8, 2019. - Hazard scored both goals as Chelsea won the game 2-0. (Photo by OLLY GREENWOOD / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága is elutasította a Chelsea fellebbezését, amelyet azért nyújtott be a londoni klub, mert a szervezet kizárta a következő két átigazolási időszakból.

A FIFA szerdán közölte, hogy a bizottság fenntartotta a szervezet februárban hozott döntését, amellyel kapcsolatban márciusban már elutasították a Chelsea első fellebbezését.

A londoni klub az ismételt negatív döntés ellenére is reménykedhet még abban, hogy a nyári átigazolási szezonban - amely Angliában június 11-én kezdődik - nemcsak eladni, hanem vásárolni is tud. Ehhez az kell, hogy - a hasonló okból korábban már elmarasztalt topklubokhoz hasonlóan -

a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) forduljon: amíg ugyanis folyamatban van az ügy, addig nem lép életbe a büntetés.

Eden Hazard nyáron távozhat a Chelsea-től Forrás: AFP/Olly Greenwood

A Chelsea-nek nagyon fontos lenne, hogy idén nyáron igazolni tudjon. A klub kiharcolta a részvételt a Bajnokok Ligája következő kiírására, de jelentősen meggyengülhet, miután a nemzetközi sportsajtó hónapok óta arról ír, hogy legjobbja, Eden Hazard a szezon végén távozik, és a Real Madridhoz igazol.

A FIFA azért büntette meg az angol egyesületet, mert az

29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen,

illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A nemzetközi szövetség hasonló okokból a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása. A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két idényre zárták ki az átigazolásból.