Vágólapra másolva!
Szívrohamot kapott Iker Casillas, az FC Porto spanyol kapusa.

A 37 éves Casillas a Porto szerdai edzésén szívinfarktust kapott. A tréning azonnal félbeszakadt, hogy orvosi ellátásban részesüljön a kapus, akit jelenleg a CUF Porto kórházban ápolnak. Casillas állapota stabil, a szívproblémát megoldották - olvasható a klub honlapján megjelent közleményében.

Ebben a szezonban már biztosan nem lép pályára a világ- és Európa-bajnok játékos.

A 37 éves Iker Casillas 1999. szeptember 12-én, egy Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzésen játszott először a Real Madridban, ott összesen 725 meccsen védett. A világ- és kétszeres Európa-bajnok kapus 16 évet védett a Real felnőtt csapatában, amellyel öt bajnoki címet, három Bajnokok Ligáját és két Király-kupát nyert.

Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer és az európai szuperkupát kétszer, a klub világbajnokságot háromszor nyerte meg. Nála többször csak Raúl játszott a Real Madridban, szám szerint 741-szer.

Iker Casillas volt a spanyol csapat hőse a 2010-es vb-döntőben Forrás: AFP/Christophe Simon

2008-ban megnyerte a Zamora-díjat, amit a La Liga legkevesebb gólját kapó kapusának ítélnek oda. 2008-ban beválasztották az Eb álomcsapatába, míg két évvel később a vb álomtizenegyébe is bekerült. Az IFFHS sorozatban ötször - 2008 és 2012 között - megválasztotta a világ legjobb kapusának.

Casillas az idei szezonban a Porto kapusaként rekordot döntött, ugyanis a 20. idényét kezdte a Bajnokok Ligájában, ezzel egyedül vezeti a történelmi rangsort.

A 37 éves kapus márciusban hosszabbított szerződést a portugál sztárcsapattal, elvben még két évig marad Portóban.

Casillas elképesztő bravúrja a 2010-es hollandok elleni vb-döntőn: