Vágólapra másolva!
A Barcelona hiába szerzett gyorsan kétgólos vezetést a Villarreal vendégeként, a hazaiak 4-2-re fordítottak, innen állt fel a Barcelona. Messi a 90. percben szabadrúgásból lőtt gólt, majd Suárez az utolsó pillanatban mentett pontot.

Ernesto Valverde Lionel Messi nélküli csapatot küldött pályára a Villarreal ellen.

Egy darabig nem is hiányzott az argentin zseni, ugyanis Coutinho és Malcom góljaival a 16. percben már 0-2 volt. Malcom az első gólnál gólpasszt adott, a második pedig neki az első volt a bajnokságban.

A hazai csapat az első félidőben szépített, Chukwueze kényszerítőzött a kapufával, majd a kapuba lőtt.

A második félidőben fordított a Villarreal, két gyors kontra után, Ekambi és Iborra is gólt szerzett az 50., illetve a 62. percben. Utóbbinál már egy perce Messi is a pályán volt, de a továbbiakban is Ter Stegennek akadt dolga, aki a mezőny egyik legjobbja volt.

Messi is csak kapkodta a fejét Forrás: AFP/Jose Jordan

A 73. percben jött Rakitic és Alena is, de ők is csak nézhették a Villarreal negyedik gólját, Bacca lépett ki és lőtt a kapuba Ter Stegent elfektetve Santi Cazorla gólpassza után.

Az utolsó percekre tíz emberrel maradt a Villarreal, majd a 89. percben Messi egy szabadrúgásból szerzett gólt, a hosszabbításban pedig Luis Suárez lőtte az egyenlítő gólt, 4-4 lett a vége.

Messi csak ebben a szezonban hat szabadrúgásgólt lőtt. Az összes topligát figyelembe véve három a második legtöbb.

A második helyezett Atlético Madrid házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Girona csapatát. A meccs első gólját az uruguayi hátvéd, Diego Godín szerezte a 76. percben, a végeredményt pedig a világbajnok francia csatár, Antoine Griezmann állította be.

A két csapat hatodszor találkozott egymással, és ez volt az első olyan összecsapás, amely nem döntetlennel ért véget.

Az Atlético hátránya így is nyolc pont a Barcelona mögött.