A Realnak egyelőre Zidane-nal sem megy

Valencia
Valencia players gather to celebrate the opening goal during the Spanish league football match between Valencia CF and Real Madrid CF at the Mestalla stadium in Valencia on April 3, 2019. (Photo by JOSE JORDAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid 2-1-es vereséget szenvedett Valenciában a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójának szerda késő esti összecsapásán.

Zinedine Zidane újbóli kinevezése után első rangadójára készült a Real Madrid a Valencia otthonában, ám az első félidő hajrájában az egyébként is jobban futballozó hazaiak Guedes góljával megszerezték a vezetést. A második játékrészben sem talált fogást a BL-helyekért küzdő Valencián a királyi gárda, a 83. percben pedig éppen egy korábbi Real játékos, Ezequiel Garay szöglet utáni fejesével dőlt el a találkozó. Benzema a hosszabbításban még szépített, ez azonban semmire nem volt elég a fővárosiaknak, akiknek lassan meg kell barátkozniuk a harmadik hellyel, hiszen a 2-1-es vereség után a második Atlético öt ponttal vezet Zidane csapata előtt.

A szerdai találkozók közül az Athletic Bilbao 3-2-re legyőzte a vendég Levantét. A házigazdák a 27. perc után már 2-0-ra vezetettek, de a vendégek a 89. percben kiegyenlítettek. A mérkőzést eldöntő találatot Iker Muniain a 93. percben büntetőből szerezte. Ez volt a mérkőzés harmadik tizenegyese.

Az Athletic sorozatban a harmadik sikerét aratta, legutóbbi hét találkozójából pedig már az ötödiket nyerte meg a La Ligában.

A kiesési rangadón az utolsó helyezett Huesca hatgólos döntetlent hozó meccsen játszott 3-3-at a két hellyel előtt álló Celta Vigóval. Itt a Celta vezetett 2-0-ra az 57. percben, de a hazaiak a 63. és a 73. perc között három gólt szerezve fordítottak, így végül a galíciaiaknak kellett kaparniuk az egyenlítésért, ami a 81. percben össze is jött nekik.

Az utolsó előtti helyen álló Rayo Vallecano az Eibar otthonában folytatta vesszőfutását, és kapott ki 1-0-s vezetésről 2-1-re. A Rayo utoljára január 28-án nyert meccset a bajnokságban, amikor idegenben 1-0-ra legyőzték az Alavést. Azóta nyolc vereség és egy döntetlen van a nevük mellett.

La Liga, 30. forduló:
Athletic Bilbao–Levante 3-2 (2-0)
Eibar–Rayo Vallecano 2-1 (0-1)
Huesca-Celta Vigo 3-3 (0-1)
Valencia-Real Madrid 21.30
kedden játszották:
Villarreal-FC Barcelona 4-4 (1-2)
Atlético Madrid-Girona 2-0 (0-0)
Espanyol-Getafe 1-1 (0-0)
csütörtökön játsszák:
Sevilla-Alavés 19.30
Leganés-Valladolid 20.30
Real Sociedad-Real Betis 21.30