Gulácsiék a 120. percben lőtt góllal jutottak a Német Kupa elődöntőjébe

fbl Horizontal
Leipzig's players celebrate after the German Cup (DFB Pokal) quarter-final football match Augsburg v RB Leipzig on April 2, 2019. (Photo by Sven Hoppe / dpa / AFP) / - Germany OUT / DFB REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND QUASI-VIDEO.
Vágólapra másolva!
Az RB Leipzig hosszabbítás után 2-1-re győzött az Augsburg otthonában a Német Kupa negyeddöntőjében, és bejutott az elődöntőbe, ahogy a Paderbornban 2-0-ra győző Hamburger SV is.

A lipcsei csapat kapujában ezúttal is Gulácsi Péter kezdett, ahogy a védelemben Willi Orbán is ott volt az első perctől. A találkozón szinte végig az Augsburg játszott fölényben, azonban a második félidő közepén a játékrészben kialakított egyetlen helyzetéből Timo Werner révén megszerezte a vezetést a Leipzig. Az előnyük azonban nem tartott ki a lefújásig, mert a jelzett három perc hosszabbítás plusz egy perces ráadásában a hazaiak Alfred Finnbogason góljával kiegyenlítettek. Amikor pedig már mindenki a tizenegyepárbajra készült, a hazaiak eldöntötték a meccset: egy lipcsei szabadrúgás után az egyik augsburgi játékos kézzel ütött a labdába, a vitathatatlan büntetőt pedig Halstenberg magabiztosan értékesítette.

A nap másik találkozóján a két másodosztályú élcsapata, a 4. helyezett Paderborn és a 2. helyen álló Hamburg csatáját az idegenben játszó utóbbi együttes nyerte.

Eredmények, Német Kupa, negyeddöntő:
Augsburg–RB Leipzig 1-2 (1-0, hosszabbítás után)
gól: T. Werner 74., Halstenberg 120. (11-esből), ill. Finnbogason 90+4.
Paderborn–Hamburger SV 0-2 (0-0)
gól: Lasogga 54., 68.
A győztesek bejutottak az elődöntőbe

Szerdán játsszák:
Bayern München–1. FC Heidenheim 18.30
Schalke 04–Werder Bremen 20.45