Vágólapra másolva!
A MOL Vidi hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, így kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé. A két csapat korábbi mérkőzéseihez képest kimondottan sportszerű találkozón Kassai Viktor kiosztott egy piros lapot, és összesen három játékost kellett sérülés miatt lecserélni. A címvédő Ferencváros kilenc játékossal fejezte be a találkozót.

A MOL Vidi várhatta kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, hiszen a fehérváriak az első mérkőzésen 2-1-re nyertek a Groupama Arénában. Ráadásul feltétlenül erősíthette a bajnokcsapat önbizalmát, hogy a zöld-fehérek 2017 óta nem tudták őket legyőzni. És ha ez még nem lenne elég, ferencvárosi oldalon egy fél csapatra való sérültre nem számíthatott Szergej Rebrov vezetőedző, köztük olyan alapemberekre, mint Lovrencsics Gergő, Miha Blazic, Otigba Kenneth és Sigér Dávid.

Marko Nikolics, a Vidi edzője a találkozó előtt hangsúlyozta, hogy nem szabad az első mérkőzés eredményéből kiindulni, mert az elaltathatja az éberséget, míg a túloldalon Rebrov arra készült, hogy a hazai csapat szokása szerint az életveszélyes kontráira fog építeni.

Nikolics mester az első találkozóhoz képest egyetlen helyen változtatott, jelesül Anel Hadzic kezdett, aki a Groupama Arénában csereként állt be Kovács István helyére.

A Fradi otthonában került előnybe a Vidi

A Ferencváros feszült hangulatú mérkőzésen 2-1-re kikapott a MOL Vidi ellen szerdán a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán a Groupama Arénában, így hátrányból várhatja a székesfehérvári visszavágót. A két favorit legutóbb december közepén mérkőzött meg egymással, a fehérváriak akkor házigazdaként parázs összecsapáson 2-1-re legyőzték a ferencvárosiakat.

Az első percekben a Ferencváros lépett fel kezdeményezőbben, de azt már megszokhattuk, hogy a zöld-fehérek szeretik irányítani a mérkőzéseket és diktálni a tempót, ahogy azt is, hogy a Vidi a kontrákat fogja erőltetni. Ahogy tette is, és ami már a 7. percben a mérkőzést befolyásoló eredményre vezetett: Marko Scsepovics lépett ki egy indítással, Dvali ahelyett, hogy megpróbálta volna szerelni a Vidi csatárát, hagyta, hogy a tizenhatos vonalán álló Dibusz Dénes próbáljon meg tisztázni, a kapus azonban jócskán elkésett, és

a labda helyett csak Scsepovics arcát találta telibe fejjel.

Az eset közelében álló Kassai Viktor habozás nélkül felmutatta a piros lapot a Fradi kapusának.

Rebrov azonnal változtatott is, Leandro helyére érkezett a cserekapus, Holczer Ádám. A létszámfölény hatására kiegyenlítettebb lett a mezőnyjáték, de a Ferencváros nem húzódott nagyon vissza, a Vidi pedig nem ment nagyon előre, nekik tökéletesen megfelelt a helyzet, hiszen összesítésben 2-1-re vezettek, és emberelőnyben is voltak.

A 28. percben hazai oldalon is cserélni kellett: a Dibusszal történt ütközés után az orrában hatalmas tamponnal játszó Scsepovics nem tudta folytatni a mérkőzést, Armin Hodzic érkezett a helyére, aki öt perccel később kihagyta a meccs első igazi helyzetét, miután hét méterről kapásból vágta a kapu fölé Stopira beadását.

Dibusz Dénes (balra) és Marko Scsepovics ütközéséből mindkét fél vesztesen került ki Fotó: Szabó Gábor - Origo

Újabb öt perc elteltével Elek Ákost kellett ápolni, akit az általa a levegőben meglökött Fernando Gorriarán rúgott fejbe. Nem volt szándékos, az uruguayi nem is kapott lapot, Eleket viszont le kellett cserélni, Kovács István érkezett a helyére.

A szünet előtti percekben a Vidi játszott fölényben, a fehérváriak sorra rúghatták a veszélyes helyekről megítélt szabadrúgásokat, de sem Huszti Szabolcs, sem Boban Nikolov nem találta el Holczer kapuját.

Elek Ákos (jobbra) sem tudta végigjátszani a mérkőzést Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az ötperces ráadásban Varga Rolandnak volt egy elrontott lövése, majd Gorriarán szöktethette volna az ígéretesen kiugró Lanzafamét, de rövid volt a labdája, majd Petrjak lövését fogta Kovácsik Ádám – ez volt a meccs elsőt kaput eltaláló lövése, de a csapatok 0-0-val mentek az öltözőbe.

Második félidő

Szünet után egy felpörgetett Vidi jött ki a pályára, a fehérváriak mintha úgy lettek volna vele, hogy nem kockáztatnak az emberhátrányban lévő Fradi ellen, inkább gyorsan eldöntik a mérkőzést. Ennek megfelelően fentebb tolták a védekezést, és jobban forszírozták a támadásokat is, igaz, nem sokáig tartott, és az 54. percben kis híján a Fradi szerzett gólt: Lanzafame pazarul ugratta ki Varga Rolandot, aki ugyan nem tudta jól levenni a labdát, de Stopira szorításában így is kapura tudott fordulni, Kovácsik azonban bele tudott kapni a labdájába.

Ritkán jutott el a Vidi a Fradi kapujáig, de akkor szinte mindig veszélyt teremtettek a fehérváriak Fotó: Szabó Gábor - Origo

Rebrov az 55. percben Gorriarán helyére beküldte Szignyevicset is, hogy két csatárral rohamozhasson. A vezető gólt azonban a Vidi szerezte meg: Boban Nikolov kapott egy jó, de nem tökéletes indítást, ő azonban becsapta Frimpongot, a hátulról érkező Petrjak nem merte bántani, a macedón csatár pedig 14 méterről higgadtan lőtt Holczer kapujába.

A gól után a Vidi visszaállt a megszokott játékát játszani, a Fradi pedig megpróbált gólt szerezni, de a fehérvári védelem jól állt a lábán.

A 77. percben aztán már az a bizonyos ág is húzta a Fradit: Lanzafame és Haratin fejelt össze, miközben mindketten a labdát figyelték, utóbbinak eltört az orra, és nem tudta folytatni a mérkőzést. Miután a vendégeknek már nem maradt több cserelehetőségük, kilenc emberrel voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést.

Varga Roland (középen) nem sok sót evett meg a fehérváriak között Fotó: Szabó Gábor - Origo

A hajrában a kettős emberelőnyt Milanov révén újabb gólra váltotta a Vidi, amelyik ekkor már felbátorodva megpróbálta minél látványosabbá tenni a különbséget, hátha a két csapat április 20-i bajnoki találkájáig (a Groupama Arénában) benne marad a Fradiban az ütés.

A találkozót itt már gond nélkül kézben tartotta a Vidi, és megérdemelten jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában.

Eredmény, Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:
MOL Vidi FC–Ferencváros 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, MOL Aréna, 6202 néző, v.: Kassai Viktor
MOL Vidi FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Pátkai, Elek (Kovács I. 36.), Hadzic - Huszti (Milanov 73.), Scsepovics (Hodzic 28.), Nikolov
Ferencváros: Dibusz - Petrjak, Dvali, Frimpong, Heister - Haratin, Leandro (Holczer Á. 10.), Tokmac - Gorriarán (Szignyevics 55.), Lanzafame, Varga R. (Isael 72.)
gól: Nikolov 58., Milanov 82.
Továbbjutott a MOL Vidi FC kettős győzelemmel, 4-1-es összesítésel.

További visszavágók

A nap másik két negyeddöntőjében előbb a másodosztályú Soroksár jutott az elődöntőbe, miután a visszavágón tizenegyespárbajt követően győzte le a Puskás Akadémiát. A soroksári visszavágó első félidejében a vendégek szereztek vezetést, a házigazdák azonban a 82. percben egyenlítettek. Az 1-1-es eredmény hosszabbítást jelentett, amelyben nem született gól, így a továbbjutásról a tizenegyespárbaj döntött, amelyet a Soroksár a hetedik párost követően 5-4-re nyert meg.

Soroksár SC (NB II)-Puskás Akadémia 1-1 (0-1, 1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 5-4
gólszerző: Lőrinczy (82.), illetve Arabuli (31.)
Továbbjutott: a Soroksár, 2-2-es összesítés után tizenegyesekkel.

A Budapest Honvéd nem sok esélyt adott a másodosztályú Budaörsnek, és a háromgólos N'Gog vezérletével magabiztosan nyerte meg a visszavágót is.

Budapest Honvéd-Budaörsi SC (NB II) 4-2 (3-0)
Továbbjutott a Honvéd kettős győzelemmel, 6-3-as gólkülönbséggel.

Kedden játszották:
Mezőkövesd-Zsóry FC–Debreceni VSC 1-2 (1-0)
Továbbjutott a DVSC kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.