Dárdai Pált megviseli a nehezebb időszak, de nem másban keresi a hibát

RB Leipzig - Hertha BSC Sports soccer Bundesliga Single Action Red Bull Arena
30 March 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, 27th matchday, RB Leipzig - Hertha BSC in the Red Bull Arena Leipzig. Hertha coach Pál Dárdai crosses the pitch before the game. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
A nehezebb időszak megviseli, de magabiztosan és jókedvűen dolgozik tovább az ötmeccses vereségsorozat után a Hertha edzője, Dárdai Pál, akit a német lapok szerint év végén meneszthetnek. Barátja nem félti a trénert. Juhász Zsolt szerint a Hertha edzője már bizonyított.

„Jókedvűen végzem a munkámat. Minden nap szórakoztató számomra addig, amíg érzem a játékosok, a menedzser és az elnök bizalmát – mondta a sorozatban ötödik, Hoffenheim elleni 2-0-s vereség után Dárdai, hiába írja a német Bild és Kicker is, hogy a trénert legkésőbb a szezon végén meneszthetik. Egyik legjobb barátja, a PMFC korábbi sportigazgatója, Juhász Zsolt sem érzi kétségbeesettnek cimboráját.

„Legutóbb pár napja beszéltünk, jókedvűnek éreztem – mesélte a Borsnak Juhász. – A megjelent hírekkel kapcsolatban annyit mondott, ha

ő a gátja a sikernek, akkor harag és sértődöttség nélkül áll fel a padról, és továbbra is a Hertha-család tagja marad."

Dárdai Pál nem a legjobb napjait éli a Herthánál Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jan Woitas

Barátja – aki rendszeresen kilátogat Berlinbe – nem félti Dárdait.

„Az edzőt egyszerűbb lecserélni, mint a csapatot, így bármi előfordulhat, de amit Pali letett az asztalra, azt méltányolják Berlinben" – mondta a pécsi szakember, hozzátéve: a Hertha eddig emberfelettit teljesített, most „csak" visszacsúsztak a realitás talajára.

„Pár hete arról beszéltünk Palival, hogy a piaci értékek és a szakmai kvalitás alapján a 12. helyre sorolják a Bundesligában a Herthát. Ennél még így is egy pozícióval előrébb vannak a tabellán. Egy-egy

nehezebb időszak megviseli, de soha nem másban keresi a hibát, és azon dolgozik, hogy minél előbb kilábaljanak ebből."

A hírek szerint távozhat a Hertha éléről a magyar edző Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo/Sebastian El-Saqqa

Juhász Zsolt reméli, barátja sorsáról nem az utóbbi öt meccs, hanem az elmúlt négy év alapján döntenek majd. A lapnál rákérdeztek arra is, mi lehet Dárdai sorsa, ha mégis távozni kényszerül a Hertha éléről.

„A berliniek utánpótlásához örökös szerződés köti, és szeretett ott dolgozni. Azonban az utóbbi évek teljesítményével felkeltette a szakma figyelmét.

– tette hozzá Juhász.