Dárdai Pál visszautasította a háromszoros német bajnokot

Hertha BSC - Hanover 96 - Archive Sports soccer Bundesliga
21 April 2019, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - Hannover 96, 30th matchday. Head coach Pál Dárdai of Hertha BSC smiles mischievously. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Német sajtóhírek szerint három fordulóval a bajnokság vége előtt a Bundesliga 2 tabelláját öt ponttal vezető 1. FC Köln a nyáron a Hertha BSC-től távozó Dárdai Pált szemelte ki a vezetőedzői posztra, de a magyar tréner állítólag nemet mondott az ajánlatra.

Hiába van nagy esélye a Kölnnek a feljutásra a Bundesligában, az elmúlt hetek gyengélkedése miatt – az utóbbi négy meccsen mindössze két pontot gyűjtött az éllovas –, a klub vezetősége úgy döntött, hogy meneszti Markus Anfangot. A Bild úgy tudja, hogy

a kölniek a helyére szívesen látták volna a kispadon Dárdait, aki azonban ragaszkodik a korábbi döntéséhez, és egy évet pihenni szeretne.

Dárdai Pál visszautasította az 1. FC Kölnt Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gora

A német lapok szerint a Bundesliga 2 éllovasa fel is vette a kapcsolatot magyar trénerrel, aki azonban már közölte is a háromszoros német bajnok és négyszeres kupagyőztes Köln vezetőivel a hírt, hogy

nem kívánja elvállalni a feladatot.

Dárdai korábban úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt 4 és fél esztendőben nagyon elfáradt, így most inkább a családjával szeretne több időt tölteni.