Vágólapra másolva!
Az OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati mérkőzésén a Ferencváros 2-1-re nyert a Mezőkövesd vendégeként. A sereghajtó Haladás sorozatban harmadik meccsét nyerte meg, ezúttal az MTK-t győzte le (1-0), a Paks és a Puskás Akadémia mérkőzésén nem esett gól, a Honvéd a Debrecennel ikszelt (1-1), míg Kisvárda az utolsó pillanatokban mentett pontot a Diósgyőr elleni kiesési rangadón (1-1). 

A listavezető Ferencváros egy hatos bajnoki győzelmi szériával a háta mögött látogat Mezőkövesdre, viszont az olasz Davide Lanzafame nélkül, akit a héten felmentettek az edzések látogatása alól. A borsodi csapat nem várta jó formában a mérkőzést, az elmúlt négy meccséből mindössze egyet nyert meg.

A mérkőzést a Fradi kezdte jobban, de az első negyedórában nem tudott komoly lehetőséget kialakítani a Mezőkövesd kapuja előtt, Varga Rolandnak így is volt két próbálkozása, de egyik sem talált kaput. Nagy meglepetésre

az első mezőkövesdi ellenakció végén Sztefan Drazsics szép lövéssel szerzett vezetést a 18. percben a Mezőkövesdnek,

így közel 300 perc után kapott újra gólt a Fradi.

A gól után sem változott semmit a játék képe, a Fradi irányította az összecsapást, a Mezőkövesd a védekezésre koncentrált, és abból próbálta újra meglepni a listavezetőt. A 30. percben Tokmac Nguen kapott jó labdát, de nem tudta jól átvenni az ötösön, így még kapura lövés sem lett belőle. Pillanatokkal később újabb mezőkövesdi kontra végén a korábbi ferencvárosi játékos, Amadou Moutari lőhetett 15 méterről, de a bevetődő Lasha Dvali hatalmasat mentett.

Nagyot küzdött egymással a Ferencváros és a Mezőkövesd Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A 36. percben ismét a kövesdiek próbálkoztak, de Cseri Tamás távoli bombája centikkel a jobb kapu fölé szállt. Hat perccel később egyenlíthetett volna a Ferencváros, de előbb Lovrencsics Gergő beadása után Nyikolaj Szignyevics közeli fejesét védte nagy bravúrral Szappanos Péter, majd

a szöglet után Miha Blazic ugyancsak fejjel a kapufát találta el.

A félidő vége előtt még Marcel Heister lőtt 18 méterről, kapásból alig a jobb felső mellé.

A második félidőben három percet kellett várni az első vendéghelyzetre, Tokmac lövését azonban Szappanos nagy bravúrral védte. A szögletet követően viszont már a mezőkövesdi kapus sem tudott védeni,

Lasha Dvali közvetlen közelről fejelte a Szignyevics lábáról felpattanó labdát a kapuba.

Az 56. percben a vezetést is megszerezhette volna az FTC, de hiába kapott jó indítást, és vette át a tizenhatos vonalán jól a labdát Tokmac, a kimozduló Szappanos mellett csak az oldalhálót találta el hatalmas helyzetben. Pillanatokkal később a hazai együttes előtt is jó lehetőség adódott, de Drazsics labdáját Moutari 11 méterről épp Dibuszba lőtte a labdát.

A ferencvárosi Lasha Dvali gólt szerzett a Mezőkövesd ellen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Meglepetésre a Mezőkövesd maradt támadásban, de Dibusz kiválóan védett, így az utolsó negyedórára is maradt az 1-1-es állás. Nem sokáig, mivel

a csereként egy perccel korábban beálló Bőle Lukács 7 méterről lőtt a bal alsó sarokba a 80. percben.

Nem sokkal később Isael zárhatta volna le a meccset, de 14 méterről a felső kapufára tekert. A hátralévő időben a Mezőkövesd mindent megtett az egyenlítésért, de már nem esett újabb gól, így a Fradi ismét tett egy nagy lépést a bajnoki cím felé.

1. félidő
38Tamás Cseri
18Stefan Drazic
2. félidő
90Márk Koszta
90Bence Iszlai
89Isael
88Gábor Molnár
87Gábor Molnár
84Tamás Cseri
80Lukács Bőle
78Igor Kharatin
68Nikolay Signevich
64Varga Roland
55Leandro De Almeida
48Lasha Dvali
46Dániel Vadnai
Összeállítások
Mezőkövesd4-2-3-1
Ferencvárosi TC4-2-3-1
Football Pálya
25
Péter
Szappanos
23
Dániel
Vadnai
17
Róbert
Pillár
32
Matija
Katanec
70
Erik
Silye
97
Mihail
Meshi
15
Bence
Iszlai
40
Amadou
Moutari
33
Gábor
Molnár
24
Tamás
Cseri
21
Stefan
Drazic
90
Dénes
Dibusz
8
Lovrencsics
Gergő
25
Miha
Blazic
33
Lasha
Dvali
26
Marcel
Heister
16
Leandro
De Almeida
14
Igor
Kharatin
97
Varga
Roland
93
Tokmac
Chol Nguen
34
Ivan
Petryak
20
Nikolay
Signevich

Mezőkövesd

Kezdők
25Péter Szappanos
23Dániel Vadnai
46
17Róbert Pillár
32Matija Katanec
70Erik Silye
97Mihail Meshi
15Bence Iszlai
90
40Amadou Moutari
33Gábor Molnár
88
87
24Tamás Cseri
84
38
21Stefan Drazic
18
1Dávid Dombó
4Gábor Eperjesi
9László Pekár
10Márk Koszta
90
41Szalai Attila
71Filip Dragoner
77Sándor Vajda
Cserék

Ferencvárosi TC

Kezdők
90Dénes Dibusz
8Lovrencsics Gergő
25Miha Blazic
33Lasha Dvali
48
26Marcel Heister
16Leandro De Almeida
55
14Igor Kharatin
78
97Varga Roland
64
93Tokmac Chol Nguen
34Ivan Petryak
20Nikolay Signevich
68
31Adam Holczer
5Abraham Frimpong
13Dániel Böde
21Endre Botka
23Lukács Bőle
80
51Andras Csonka
88Isael
89
Cserék

Tovább menetel a Haladás

Az MTK 1-0-ra kikapott a sereghajtó Haladástól Szombathelyen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában szombaton.

A legutóbbi hat meccséből immár ötször győztes, és az élvonalban maradástól már csak négypontos hátrányban lévő Haladás számára kötelezőnek tűnt a három pont begyűjtése, ugyanis az MTK - sikertelenül - a találkozó elhalasztását kérte, mivel egy vírusos fertőzés miatt a felnőtt és az U19-es keret jó néhány játékosa betegséggel küzd.

A hazaiak kezdték aktívabban a feszült hangulatú találkozót, és az első negyedóra után az első nagy lehetőségüket is kialakították, míg a támadásban visszafogott fővárosiak bő fél óra elteltével jutottak el komoly lövőhelyzetig. Bár a házigazda további két nagy helyzetet kidolgozott a szünetig, gól nem esett az első játékrészben.

A fordulásra kettős cserét hajtott végre az MTK, a játék pedig nyugodtabb és helyzetekben visszafogottabb lett. Az utolsó negyedórában egyre több kockázatot vállalt a Haladás a győzelem megszerzéséért, majd

a 86. percben a csereként beálló Gaál ugrott ki a védők közül, és értékesítette a ziccert.

Ezzel a kiesés elkerüléséért küzdő szombathelyiek újabb értékes három ponttal gazdagodtak.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 1-0 (0-0)
Szombathely, 3440 néző, v.: Szőts
gólszerző: Gaál (86.)
sárga lap: Habovda (22.), Rabusic (42.), Mohl (59.), illetve Vogyicska (36.), Szelin (45+1.)

Haladás: Király - Habovda, Jagodics, Németh Mil., Mohl- Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 81.) - Bamgboye, Rui Pedro, Ivanov (Gaál, 72.) - Rabusic (Ofosu, 61.)

MTK: Horváth - Katona, Balogh, Gengeliczki, Szelin - Pintér (Bognár, a szünetben), Vass Á., Vogyicska - Schön, Lencse (Diallo, 64.), Mihajlovic (Kanta, a szünetben)

Döntetlen a kiesési rangadón

A Kisvárda Seco 91. percben szerzett góljával ért el döntetlent a vendég Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának szombati játéknapján, így továbbra is egy ponttal előzi meg a kieső, 11. helyen álló riválisát.

A kiesés elöl menekülő csapatok meccsének első húsz percében kevés említést érdemlő eseményt lehetett feljegyezni. A játékrész derekán aztán némileg váratlanul a vendégek jutottak vezetéshez, amikor

Hasani szép cseleket követő jobb oldali beadása után az ötösön menteni igyekvő Lucas lábáról saját kapujába vágódott a labda.

Az öngól kicsit megzavarta a hazaiakat, és a DVTK gyorsan növelhette volna előnyét, ám kihagyta helyzeteit. Az utolsó negyedórára a Kisvárda került fölénybe, a szünetig azonban nem változott az állás.

A második félidőben végig a hazaiak mentek előre, a vendégek pedig stabil védekezésre rendezkedtek be, és gyors kontrákkal próbálkoztak. A házigazdák mindent megtettek ugyan az egyenlítésért, ám nem volt igazán átütő a játékuk, és noha így is volt több lehetőségük, úgy tűnt, a DVTK győztesen hagyja el a pályát. A 91. percben aztán egy szabadrúgásból előreívelt labdára a vendégek kapusa, Antal nagyon rosszul mozdult ki, majd a védők röviden vágták ki a labdát, amelyet

Seco 16 méterről a kapuba bombázott, amivel megszerezte az egyik pontot a Kisvárda.

A két csapat mindhárom találkozóján 1-1-es eredmény született az idényben.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Kisvárda, 2850 néző, vezeti: Vad II.
gól: Seco (91.), illetve Lucas (20., öngól)
sárga lap: Gosztonyi (41.), Protic (62.), Kravcsenko (88.)

Kisvárda: Felipe - Beriosz, Melnik, Kravcsenko, Protic - Lucas, Karaszjuk (Seco 73.) - Ilic, Cukalasz, Grozav (Negrut 83.) - Gosztonyi (Horváth 76.)

DVTK: Antal - Polgár, Brkovic, Tamás - Sesztakov, Szabó, Márkvárt, Tajti (Mazalovic 56., Vernes 69.), Juhar - Hasani (Mihajlovic 90.), Prosser

Nem bírt egymással a Honvéd és a Debrecen

A Budapest Honvéd az 59. perctől emberhátrányban futballozva ért el 1-1-es döntetlent a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga szombati 28. fordulójában.

Már a mérkőzés elején vezetéshez jutott a Honvéd:

az 5. percben Holender értékesítette azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki.

Lendületben maradt a házigazda, letámadásos taktikájával sok zavart okozott a labdakihozatalban és a támadásépítésben a vendégeknek, akik a kontráikban bíztak.

Nem alaptalanul, a 32. perben Csősz lövésével egyenlítettek a debreceniek.

Ezt követően kapusuknak, Nagy Sándornak kellett kétszer védenie, a vendégekkel ellentétben ugyanis a kispestiek gólhelyzetbe is kerültek a szünetig.

A második félidőt bátrabb játékkal kezdte a Debrecen, amely az 59. percben emberelőnyhöz jutott:

a hazaiaktól Nagy Gergő kilenc perc alatt kapott két sárga lapos figyelmeztetést.

Próbált irányítani a vendégcsapat, de mezőnyfölényt sem sikerült kiharcolnia, mert a hazaiak tíz emberrel sem álltak vissza, hanem igyekeztek támadni. A nagy küzdelem rengeteg szabálytalansággal párosult, Karakó játékvezető futószalagon osztotta a sárga lapokat. A végjátékban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek - a vendégektől Bódi szabadrúgásból a kapufát találta el -, de az eredmény nem változott.

A Debrecen négy idegenbeli vereség után tudott újra pontot szerezni vendégként a bajnokságban. Egymás ellen a szezon három meccsén mindkét csapat 4-4 pontot szerzett, ezt megelőzően a Honvéd és a Debrecen is otthon győzött.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2128 néző, v.: Karakó
gólszerző: Holender (5., 11-esből), illetve Csősz (32.)
sárga lap: Lovric (7.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Kamber (78.), illetve Kinyik (34.), Bényei (56.), Varga K. (65.), Zsóri (75.)
piros lap: Nagy G. (59.)

Honvéd: Gróf - Batik, Lovric, Kamber - Fousseni (Ben-Hatira, 81.), Heffler, Nagy G., Gazdag, Uzoma - N'Gog (Danilo, 58.), Holender (Májer, 92.)

Debrecen: Nagy S. - Bényei, Pávkovics, Kinyik, Ferenczi - Haris (Damásdi, 82.), Csősz - Bódi, Tőzsér, Varga K. (Avdijaj, 73.) - Takács (Zsóri, 63.)

Csak egy meg nem adott gól Pakson

A Paks hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában, szombaton.

Az első játékrészben két nagy hazai helyzetet láthatott a közönség, ezek viszont kimaradtak. Ezen kívül első sorban szögletekkel, beadásokkal - a vendégek a szünetig nyolc sarokrúgást végeztek el - próbálkoztak a csapatok, komolyabb veszélyhelyzet azonban nem alakult ki a kapuk előtt.

A második játékrész közepén a felcsútiak előtt adódott óriási lehetőség, de az uruguayi Gonzalo Vega nagy helyzetben rosszul döntött. Ezt a ziccert leszámítva a kapuk nem forogtak veszélyben, mindkét hálóőr magabiztosan végezte a dolgát.

A 92. percben Hahn szlalomozott át a vendégek védelmén, majd kiugratta Egerszegit, a hozzá visszakerülő labdát pedig a kapuba lőtte.

Kassai Viktor viszont les miatt nem adta meg találatot, a visszajátszások alapján helytelenül.

A tolnaiak sorozatban a hatodik élvonalbeli találkozójukon maradtak nyeretlenek, ráadásul ez volt az egymást követő negyedik bajnokijuk, amelyen nem szereztek gólt. A felcsútiak egymás után a harmadik bajnoki összecsapásukon sem találtak be az ellenfél kapujába.

Komjáti András ebben az idényben másodszor irányította a Puskás Akadémiát, decemberben Benczés Miklós távozását követően a Mezőkövesd ellen 2-0-ra nyert együttese, most pedig Radoki János múlt vasárnapi menesztését követően kapta meg az irányítást a klubigazgató.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 0-0
Paks, 850 néző, v.: Kassai
sárga lap: Lenzsér (36.), Fejes (80.), illetve Hadzsiev (41.), Vega (65.), Nagy Zs. (90.)

Paksi FC: Nagy G. - Kővári, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. - Windecker - Remili (Cseke, 84.), Kesztyűs (Egerszegi, 78.), Papp K., Bartha - Hahn

Puskás Akadémia FC: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Hadzsiev, Nagy Zs. - Kiss T. (Tamás N., 59.), Mioc, Urblík, Szakály P. (Latifi, 88.) - Arabuli (Radó, 77.), Vega

OTP Bank Liga, 28. forduló
Mezőkövesd-Ferencváeos 1-2 (1-0)
Budapest Honvéd-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Paksi FC-Puskás Akadémia FC 0-0
Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-1 (0-1)
Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 1-0 (0-0)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista