Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó FA-kupa vasárnapi elődöntőjében a Watford hosszabbítás után 3-2-re verte a Wolverhampton Wandererst a londoni Wembley Stadionban, így 1984 óta először szerepelhet a sorozat fináléjában. A mérkőzést követően a klub egyik kapusa, Ben Foster önzetlen gesztust tett a csapattársa felé.

A Watford kapujában a bajnoki mérkőzéseken a 36 éves Ben Foster áll, ám az FA-kupában eddig az összes meccsen a nála két évvel idősebb Heurelho Gomes kapott lehetőséget, aki egyébként a szezon végén visszavonul, így a döntőben búcsúzhatna a labdarúgástól.

Önzetlen gesztust tett Foster Forrás: AFP/Glyn Kirk

Fostert meg is kérdezték, mit szólna hozzá, ha a Manchester City elleni fináléban Javi Gracia vezetőedző már őt jelölné a kezdőcsapatba, és nem a 12-szeres brazil válogatott csapattársát. Az angol focista igazán példamutató választ adott.

„Nem kérdés, hogy visszautasítanám a lehetőséget! Gomesnek kell védenie a döntőben,

nagyon megérdemli. Soha nem hagyta cserben a klubot, és a jövőben sem tenné. Fantasztikusan védett ezúttal is” – nyilatkozta Foster a csapattársáról, akinek tehát nagy valószínűséggel a Wembley Stadionban lesz pályafutása utolsó meccse.