Újabb bunyóba keveredhetett az angol foci fenegyereke

fbl Horizontal BUST FOOTBALL HEADSHOT
Burnley's English midfielder Joey Barton arrives for the English FA Cup fifth round football match between Lincoln City and Burnley at Turf moor stadium in Burnley, northwest England, on February 18, 2017. (Photo by Anthony DEVLIN / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Rendőrségi vizsgálat folyik az angol harmadosztályban (League One) szereplő Fleetwood Town menedzsere, Joey Barton ellen, aki feltételezhetően megütötte a Barnsley edzőjét a két csapat szombat délutáni mérkőzését követően.

A 24 csapatos bajnokságban a 11. helyen álló Fleetwood parázs meccset játszott a feljutást jelentő második helyen tanyázó Barnsley otthonában. A négy sárga és egy piros lap mellett hat gólt hozó találkozót 4-2-re nyerte az esélyesebb hazai csapat, de miután a játékvezető a 65. percben, 2-1-es Barnsley-vezetésnél kiállította a vendégek középpályását, Harry Souttart, a két kispad között éles szóváltás zajlott le.

Ami a lefújás után is folytatódott, majd az öltözőbe menet Joey Barton, a Fleetwood menedzsere állítólag megütötte a hazai csapatot irányító Daniel Standelt. Ezt először a Barnsley csatára, Cauley Woodrow írta ki a közösségi oldalára, de a bejegyzést gyorsan eltávolították, a két csapat pedig nem volt hajlandó kommentálni az esetet, írja a Guardian.

A Sky Sports News helyszínen tartózkodó stábja azonban lefilmezte, ahogy a rendőrség megakadályozta, hogy Barton elhagyja az Oakwell Stadiont, azaz nyilvánvaló volt, hogy valami történt a lefújás után.

Nem sokkal később a Barnsley kiadott egy közleményt, amiben megerősítették az incidens tényét, valamint azt, hogy a dél-yorkshire-i rendőrség vizsgálatot kezdett az ügyben.

Az egyszeres angol válogatott Joey Barton, aki játékosként megfordult a Newcastle-ben, a Manchester Cityben, a Queens Park Rangersben, a Burnleyben, valamint a skót Rangersben és a francia Olympique Marseille-ben is meglehetősen hosszú bűnlajstrommal bír. A Citynél verekedett felkészülési meccsen, égetett meg ifijátékost cigivel, verekedett saját csapattársával (Ousmane Dembélével), és ellenféllel (Morten Gamst-Pedersen), verekedett rivális csapat szurkolójával, verekedett részegen utcán, ami után 74 napot töltött egy manchesteri börtönben, a Rangerstől pedig illegális sportfogadás miatt kellett elköszönnie.

És a még nagyon hosszan folytatható lista, most egy újabb tételllel bővült.