A Lille kiütötte a PSG-t, elnapolta a bajnokavatást

lille
Lille's Ivorian forward Nicolas Pepe (C) is congratulated by teammates after scoring a goal during the French L1 football match between Lille (LOSC) and Paris Saint-Germain (PSG) on April 14, 2019, at the Pierre-Mauroy Stadium in Villeneuve d'Ascq, near Lille, northern France. (Photo by FRANCOIS LO PRESTI / AFP)
Vágólapra másolva!
Rangadónak indult, kivégzés lett a Lille és a PSG összecsapása vasárnap este a francia labdarúgó-bajnokságban, miután a második helyen álló hazaiak 5-1-re kiütötték Thomas Tuchel együttesét.

A Lille jobban kezdett, egy öngóllal már a 7. percben megszerezte a vezetést, erre azonban Bernat révén még volt válasza a párizsiaknak. A spanyol hátvéd az első félidő hajrájában aztán utolsó emberként szabálytalankodott a hazaiak támadójával szemben, akit a játékvezető kiállított, így emberhátrányba és nagy bajba került a PSG, amely egy esetleges döntetlennel bebiztosíthatta volna újabb bajnoki címét.

Erre azonban a második félidőben esélye sem volt, a vérszemet kapó Lille macska-egér harcot vívott Thomas Tuchel csapatával, és szebbnél szebb gólokat lőve, végül 5-1-re kiütötte a párizsiakat, így elnapolta a bajnokavatást, egyben megszilárdította helyét a dobogó második fokán.

A PSG 2000. december 2-án kapott legutóbb öt gólt a bajnokságban, akkor a Sedan nyert 5-1-re a fővárosiak ellen, akiknek még így is 17 (!) pont az előnyük a tabella élén a Lille-lel szemben.