A Kansas City hazai pályán is öt gólt kapott a BL-elődöntőben

fbl Horizontal
US Sporting KC Hungrian foward Krisztian Nemeth (L) celebrates after scoring against Mexico's Toluca during their Concacaf Champions League football match at the Nemesio Diez stadium in Toluca, Mexico on February 28, 2019. (Photo by ROCIO VAZQUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
A három magyar futballistát is foglalkoztató Sporting Kansas Citynek esélye sem volt ledolgozni a CONCACAF zóna Bajnokok Ligája-elődöntőjének első mérkőzésén összeszedett ötgólos hátrányát.

A Vermes Péter által irányított amerikai csapat egy héttel korábban nagyon simán kapott ki 5-0-ra a Monterrey otthonában, azaz a kansasi szurkolók legfeljebb abban bízhattak, hogy hazai pályán legalább sikerül szorossá tenni az összetett eredményt. Nem így lett.

A Sporting Gerso Fernandes révén ugyan kétszer is vezetést szerzett az első félidőben, de a mexikói csapat mindkétszer gyorsan válaszolni tudott, ráadásul a szünet előtt nem sokkal Ilie révén büntetőt is hibáztak a hazaiak.

A második 45 percben már csak három vendég gól esett, így a Monterrey 5-2-re győzött, és 10-2-es összesítéssel jutott be a sorozat fináléjába, ahol a szintém mexikói Tigrés UANL lesz az ellenfele.

A Sporing három magyarja közül Németh Krisztián kezdőként 64 percet játszott, őt váltotta Sallói Dániel, míg Baráth Botond ugyancsak csereként kapott lehetőséget az 56. percbe.

A 2008-09-es idény óta futó BL-sorozatot (korábban Bajnokok Kupája) eddig csak mexikói csapatok nyerték meg, és az eddigi tíz döntőben hétszer is két mexikói csapat találkozott egymással.