Bódog Tamás szerint a magyar játékosok vattába vannak csomagolva

Bódog Tamás
Bódog Tamás csapata vereséggel kezdte a tavaszi szezont
Vágólapra másolva!
Bódog Tamás a Magyar Nemzetnek nyilatkozott az NB I-ben és a Diósgyőrnél szerzett tapasztalatairól. A magyar szakember újra Németországban él, de ha a helyzet úgy hozza, újra dolgozna Magyarországon.

Bódog Tamás viszonylag rövid ideig volt a DVTK edzője, 2018 tavaszán bontottak vele szerződést, majd visszatért Mainzba, ahol játékosként és edzőként is dolgozott. Mint mondja, a szülőket gyötri a honvágy, de a gyerekeik már ott születtek, nekik az az otthonuk.

Az elmúlt egy évben pótolta az elmaradt nyaralást, angolul tanult, Angliában dolgozott egy akadémián, járt Liverpoolban tanulmányúton, azt mondja, készen áll egy megfelelő ajánlat esetén.

Bódog napi kapcsolatban van a Liverpool edzőjével, Jürgen Klopp-pal, Mezey Györggyel bajnoki címet ünnepelhetett a Videoton másodedzőjeként, de Ralf Rangnickkal is dolgozott együtt, Diósgyőrben azonban nem volt sikeres.

Bódog Tamás a Diósgyőr edzőjeként Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Az ősz még jól alakult, ám tavasszal volt egy hónap, amely valóban rosszul sült el. Úgy éreztem, a vezetők sem tudták pontosan, hogy mit akarnak. Persze szerették volna, ha minél jobban szerepelünk, ugyanakkor az is elvárás volt, hogy az úgynevezett fiatalszabályból minél több bevételre tegyünk szert. Ezzel én is egyetértettem, csak éppen az a szabály is valahol az egészséges konkurencia kialakulását hátráltatta.

Ám a legfőbb gondot mégis a hazai pálya hiánya jelentette. Azért mentem Diósgyőrbe, mert tudtam, hogy ott a szurkolók nagyon szeretik a futballt. A sors iróniája, hogy azon a héten avatták fel a stadiont, amikor engem kirúgtak” – mondta Bódog.

„Nemcsak a játékosok, mondhatom, én is túl voltam fizetve. Az állam támogatásával néhány év alatt rendkívüli mértékben javultak a feltételek a magyar labdarúgásban. Nincs is ezzel baj, de szükség van az eredményekre. A 2016-os Európa-bajnokság, a Vidi szereplése az Európa-ligában biztató jel, ezeket a sikereket kell általánosítani. Én azt látom gondnak, hogy a fiatalok nem eléggé motiváltak. Mégpedig azért, mert nem hajtja őket a vágy, hogy külföldre igazoljanak, hiszen otthon is nagyon jól keresnek” –tette hozzá.