Hidegrázós, ahogy a szurkolók a Liverpool súlyos beteg drukkerét éltették

A.S. Roma v Liverpool - UEFA Champions League Semi Final Second Leg rome olimpico stadium CHAMPIONS LEAGUE FOOTBALL soccer Competition Soccer Match May 2 2018 2nd May 2018 Semi Final
Liverpool supporters with a banner in honor of the irish fan Sean Cox at Olimpico Stadium in Rome, Italy on May 02, 2018 (Photo by Matteo Ciambelli/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 2018 májusi Liverpool–AS Roma Bajnokok Ligája-elődöntőt előtt súlyosan bántalmazott drukker, Sean Cox megsegítésére szerveztek nem akármilyen gálamérkőzést Dublinban.

A háromgyerekes ír családapa nagy Liverpool-drukkerként szinte kötelezően volt ott az AS Roma elleni elődöntő hazai mérkőzésén, vesztére azonban pont őt nézte ki magának egy csoport olasz huligán, és olyan súlyosan bántalmazták – egy kalapáccsal is fejbe verték – hogy súlyos, életveszélyes sérüléssel és agyi traumával került kórházba.

Az ő megsegítésére szerveztek pénteken Dublinban, az AVIVA Stadionban jótékonysági mérkőzést a Liverpool és az ír válogatott egykori, közel félszáz legendájának részvételével. Sean Cox egy év után a mérkőzés kedvéért hagyta el először a kórházat, és ma már képes egyszerűen kommunikálni is.

A találkozón olyan sztárok léptek pályára, többek között, mint Robbie Keane, Steve McManaman, John Aldridge, Robbie Fowler, Ronnie Whelan, Ray Houghton, Sami Hyypia és Niall Quinn a vendégek kispadján pedig Kenny Dalglish, míg a hazaiakén a válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Mick McCarthy ült.

Az pedig egészen elképesztő, ahogy a több mint 26 ezer szurkoló reagált, amikor a nagy kivetítőn feltűnt Sean Cox:

Bár az eredmény abszolút mellékes, azért ide írjuk, hogy a Liverpool 2-1-re győzött, miután Kieth Andrews vezető góljára előbb John Aldridge, majd Vladimir Smicer is válaszolt.

A gálamérkőzésnek további szomorú aktualitást adott, hogy a mérkőzés napjának reggelén meghalt a Liverpool korábbi csapatkapitánya, Tommy Smith, illetve, hogy április 15-én hétfőn lesz a Hillsborough-tragédia 30. évfordulója.