A keddi Bajnokok Ligája-játéknap góljai - videó

fbl Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE QUARTER-FINAL
Liverpool's Brazilian midfielder Roberto Firmino celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League quarter-final, first leg football match between Liverpool and FC Porto at Anfield stadium in Liverpool, north-west England on April 9, 2019. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi negyeddöntőiben, ha el is maradt a várt mennyiség, azért nem maradtunk gólok nélkül, két mérkőzésen összesen három találatot láthattunk. A Liverpool Naby Keita és Roberto Firmino első félidőben lőtt góljaival verte 2-0-ra az FC Portót, míg a Tottenham Hotspur a koreai Heung Min Szon góljával győzte le a 11-est hibázó Manchester Cityt.

A Liverpoolt az első percekben meglepte a Porto bátorsága, de a hatodik percben egy szerencsésen megpattanó lövéssel mégis ők szerezték meg a vezetést:

Húsz perc elteltével egy mintaszerű akció végén Roberto Firmino duplázta meg a hazai csapat előnyét:

És a brazil akár duplázhatott is volna, ha egy kicsivel jobban találja el ezt a labdát:

Londonban a Spursnek volt több lehetősége, mégis a Manchester City állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, hiszen ők lőhettek 11-est, de az idei szezonban eddig öt kísérletéből hármat elrontó Serigo Agüero megint hibázott.

És, ahogy az előző idény kezdete óta 13-ból 9 alkalommal a bal alsó sarkot vette célba, úgy ezúttal is...

A második félidőben pedig, egészen pontosan a 78. percben egy nagyon szép megmozdulás után a koreai Szon – mint később kiderült – eldöntötte a mérkőzést. Ahogy a PL-ben, úgy a BL-ben is a koreai támadó lőtte a Spurs első gólját az új stadionban.