Dárdai - Egy közülünk! - üzenték a Hertha-szurkolók - fotó

Hertha BSC - Hanover 96 - Archive Sports soccer Bundesliga
21 April 2019, Berlin: Soccer: Bundesliga, Hertha BSC - Hannover 96, 30th matchday. Head coach Pál Dárdai of Hertha BSC smiles mischievously. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál „hosszú búcsúturnéja” első állomásaként ír egy berlini lap a vasárnap estei Hertha BSC–Hannover Bundesliga-találkozóról. Ahol Dárdai megható ajándékot kapott a berlini szurkolóktól.

A gól nélküli döntetlennel záruló mérkőzésen két borzasztóan rossz formában lévő csapat gazdagodott egy-egy ponttal. A Hertha öt, míg a korábbi Fradi-edző, Thomas Doll által irányított Hannover nyolc vesztes bajnoki után tudott pontot szerezni. Ha boldog egyik fél sem volt, az öröm apró jelei mindkét oldalon fellelhetőek voltak a lefújás után.

A Radio Berlni-Brandenburg online felületén megjelent cikk a mérkőzés eseményeinek felsorolása mellett leginkább a 90 perc érzelmi töltetét emeli ki. Mint emlékeztetnek rá, a hét elején a klub vezetősége úgy határozott, hogy a szezon végén megköszönik a csapatot 2015 februárja óta irányító Dárdai Pál munkáját, és a következő idényben már más fogja irányítani a kék-fehéreket.

A lap a berlini klubot 1997 óta szolgáló Dárdai „hosszú búcsúturnéja”-ként ír a magyar edző utolsó öt bajnoki mérkőzéséről, melynek első felvonása volt a Hannover elleni találkozó. A szurkolók pedig egy „Dárdai – Einer von Uns!”, azaz Dárdai – Egy közülünk! feliratú drapériával köszöntötték a magyar szakembert.

Valóban egy közülük Forrás: Imago/Annegret Hilse

A lefújás után Dárdai így beszélt a szurkolók felől érkező gesztusról: „Hosszú évek óta itt vagyok, és mindig is egyenes és őszinte voltam. Azt hiszem, ennek szól a szurkolók elismerése. A Hertha család tagja vagyok.”

Az utolsó mondat eredetileg úgy hangzik, hogy „Ich bin ein Herthaner”, ami magyarra bajosan fordítható le, de John F. Kennedy legendás, 1963 júniusában mondott berlini beszédére utal, ahol az amerikai elnök úgy fogalmazott: „Ich bin ein Berliner”, azaz „Berlini vagyok”.