Vágólapra másolva!
Bejelentette visszavonulását a legendás holland edző, Louis van Gaal. A 67 éves szakember edzette az Ajaxot, a Barcelonát, a Bayern Münchent és a holland válogatottat is.

A tréner az Ajaxnál kezdte edzői pályafutását, ahol 1991 és 1997 között három holland bajnoki címet szerzett, valamint megnyerte a Bajnokok Ligáját (1995) és az UEFA-kupát is (1992). 1997-ben a Barcelona kispadjára ült le, ahol ugyan kétszer is megnyerte a La Ligát, egyszer pedig a Király-kupát, de nem jött ki néhány játékossal, valamint a média dolgozóival sem.

2000-ben a holland válogatottat vette át, de csúnyán megbukott, az Oranje nem jutott ki a 2002-es világbajnokságra, ő pedig lemondott.

Visszatért Barcelonába, de a 2002-2003 szezon végéig sem húzta ki, januárban ugyanis kirúgták a pocsék szereplés miatt.

2005-ig nem is edzősködött, ekkor az AZ Alkmaarhoz szerződött, amelyet két bajnoki és egy kupaezüstig vezetett az első két idényében, 2008-2009-ben pedig nagy meglepetésre megnyerte csapatával az Eredivisie-t.

Arjen Robbent Louis van Gaal vitte a Bayernhez Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Ezután nem tudott nemet mondani a Bayern München hívószavára, amellyel az első szezonban bajnok lett, megnyerte a kupát, és a BL-döntőig menetelt, ahol kikapott korábbi segédedzője, José Mourinho Interétől. A folytatás azonban nem sikerült ilyen jól, még a következő idény vége előtt menesztették.

Ekkor visszatért a holland válogatott élére, amellyel bronzérmet szerzett a 2014-es világbajnokságon. Pályafutásának egyik legemlékezetesebb eseménye is ekkorra tehető: a negyeddöntőben Costa Rica ellen játszott Hollandia, a hosszabbítás utolsó percében Van Gaal lecserélte kapusát, Jasper Cillessent, helyette Tim Krult hozta be, aki a tizenegyespárbajban kétszer is tudott védeni, neki is köszönhető, hogy a hollandok jutottak az elődöntőbe.

A vébé után a Manchester United bízta meg, amellyel először negyedik, majd ötödik helyen végzett a Premier League-ben, utóbbi idényben megnyerte az FA-kupát, igaz, két nappal később kirúgták.

Azóta nem vállalt munkát, most pedig hivatalosan is visszavonult.

– zárta rövidre búcsúbeszédét.

Több manchesteri játékosa is megható üzenettel búcsúzott tőle: